Dodaj do ulubionych

Kontakt do prof. Malca

12.06.07, 11:16
Wiatm. Jesteśmy nowe na tym forum. Ja jestem Ania i jestem mamą 3 letaniej Dorotki z z. Downa i wspólnym kanałem przesionkowo-komorowym. Dorotka w wieku 4 miesięcy miała założony banding w Poznaniu. W raku 2006 we wrześniu byliśmy w krakowie u prof. Malca. prof. nie zdecydował sie na operacjie ponieważ uzał ją za zbyt ryzykowną. Wogolne okazal sie czlowiekiem pełnym, ciepła i wyrozumiałosci. Stwierdził że maluch być moze do końca życia bedzie na bandingu ponieważ "dziura" jest naprawde ogromna.Byliśmy troche w szoku ale z drugie strony strasznie nam ulżyło. teraz prof. odchodzi a my szukamy innych lekarzy. Jednak wszyscy mówią od razu żeby dorotke operować. Dlatego panicznie szukamy kontaku do prof. Malca. Może katoś ma do niego numer telefonu lub jakikoliwek inny kontakt. Bedziemy bardzo wdzięczni za jakielowieuk informacjie. Pozdrawiamy. dorotka z mamą i tatą.
Obserwuj wątek
    • monika_zawadzka1 Re: Kontakt do prof. Malca 12.06.07, 14:16
      Zajrzyj proszę na maila gazetowego. Pozdrawiam.
      • krzygasior Re: Kontakt do prof. Malca 13.06.07, 21:49
        Wybacz, ale jestem "nowy" i trochę "nierozgarnięty". Nie bardzo wiem co miałaś
        na myśli pisząc o "mailu gazetowym". Zaleźy mi bardzo na kontakcie z
        profesorem. Pozdrawiam Krzysztof z Olsztyna.
        • monika_zawadzka1 Re: Kontakt do prof. Malca 13.06.07, 22:39
          Hej! Napisałam maila do mamaania11@gazeta.pl Niech Ania sprawdzi pocztęsmile
          Pozdrawiam! Monika
    • malgosia347 Re: Kontakt do prof. Malca 12.06.07, 21:56
      Aniu ja też mam córeczkę z z.Downa i wspólnym kanalem przedsionkowo-
      komorowym.Moja Madzia ma już 17 lat. Niestety nie była operowana, chociaż
      konsultowana była przez wszystkie ośrodki w Polsce.Ma nadciśnienie płucne i to
      ją dyskwalifikuje z zabiegu. Obecnie jesteśmy pod opieką Zabrza.
      Aniu w jakich ośrodkach byliście? Uważam ,że Zabrze ma duże doświadczenie jeśli
      chodzi o dzieci z.Downa.
      Pozdrawiam gorąco
      Małgosia mama Madzi
      • mamaania11 Re: Kontakt do prof. Malca 13.06.07, 10:04
        Witam. Moja Dorotka ma 3 latka. Miała zalożony banding w Poznaniu w wieku 4 miesięcy. Potem jezdziłyśmy do Krakowa a teraz wybieramy sie do łodzi. Ale skoro mówisz że Zabrze jest ok. to zaraz poszperam na inetrnecie cos na ten temat. Powiedz mi a twoja córka jest na bandingu?? W jakim wieku miła założony i kiedy pojawiło sie nadciśnienie?? Co ile lat miała ewentualnie zmieniony bandin i jak ona bez tej operracji funkcjionuje. bardzo prosze o odpwoiedz. podam Ci moj nr gg 1562939 lub nick na tlena antere@tlen.pl. Czekam na kontaky od Ciebie. Pozdrowiam. Ania
    • malgosia347 Re: Kontakt do prof. Malca 14.06.07, 22:48
      Aniu moja Madzia nie miała żadnej operacji.W 1 r.ż. miała już wysokie
      nadciśnienie płucne. Niestety 17 lat temu medycyna stała na nisikim poziomie i
      nikt nie chciał operować.Jak potrzebujesz jakies pomocy to moje namiary
      znajdziesz na str. Funduszu- jestem członkiem Rady.Aniu skąd jesteś?Jak Dorotka
      się rozwija?
      Pozdrawiam Was ciepło

Małgosia Sakowska mama Madzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka