Dodaj do ulubionych

pocenie sie astmatyka

04.07.07, 17:22
moj syn bartek ma juz 8lat i 7 miesiecy , poci sie niesamowicie ,przy
bieganiu i przy spaniu najbardziej , ma astme od urodzenia ,lekarz twierdzi
ze to normalne ,przy astmie ,a moze co innego aha ma jeszcze nadwrazliwosc
oskrzeli ,astma wirusowo bakteryjna i pewnie bedzie wziewna , ma miec testy
ale we wrzesniu dopiero ps ma 6 lat a nie 8 jak wpisalam moze ktos ma tak
samo ,poradzcie cos
Obserwuj wątek
    • neta_78 Re: pocenie sie astmatyka 04.07.07, 18:17
      Moje dziecko ma 5 lat i też ma astmę(alergia pokarmowa i wziewna) . Odkąd
      pamiętam pocił sie bardzo . Głowa , całe ciało mokre właśnie przy bieganiu i
      spaniu też oczywiście i to nie tylko jak są upały . Dodam ze ma również chore
      serduszko ( tachykardia zatokowa bije duzo za szybko) i niedoczynnośc tarczycy
      zawsze mówiłam lekarzowi o tych potach i zawsze to było poprostu przyjmowane do
      wiadomości, dlatego wydaje mi sie ze skoro tówj syn też sie tak poci to może to
      by z astmy .
    • dorek3 Re: pocenie sie astmatyka 04.07.07, 21:45
      no to mnie zaskoczyłyście.
      Bartek ma podejżenie astmy infekcyjne, potwierdzoną również alergię wziewną na kilka rzeczy. Od zawsze łatwo się poci. Prawie zawsze przy zasypianiu i po większym wysiłku. Jego brat bliźniak jest jego przeciwieństwem /w tej i nie tylko kwestii/.
      Jak lekarz wiąże pocenie z astmą?
      • gabi965 Re: pocenie sie astmatyka 04.07.07, 22:01
        wyglada to tak kazdy specjalista do ktorego biegam ,twierdzi ze to juz taka
        wada astmatyka ,ze totaki urodzaj podobno alergeny tez wywoluja potliwosc u
        dziecka no ale moj bartek to przesadnie sie poci 5 minut pobiega na dworze to
        moment koszulka mokra jest , zasypia to wystarczy pare sekund ,podkladam mu
        recznik frote , nic nie pomaga ,spi w bokserkach ,bez podkoszulek bo ciagle go
        w ncy przebieralam co najmniej 2-3 razy ile mozna miec nocy nie
        przespanych ,7 lat ! ja mam tez astme ale nie poce sie tak jak moj bartek zal
        mi go czasami bo ciagle go strofuje niebiegaj ,nieszalej bo sie spocisz ,to w
        konu nawet na dwor niechce mi wyhodzic bo sie poci -szkoda mi go bardzo bo
        tez chce pograc w pilke czy pobiegac w berka , w ten sposob traci kontakt z
        rowiesnikami , a tego bym niechciala ! 7 latek moj bartek nie ma kolegow bo z
        nimi niebiega ! siedzi w domu gra w pleya albo komputer nawet przy tym sie
        poci , jak temu zaradzic by dziecko sie tak nie meczylo i nie pocilo krzywde ma
        wielka przez to , macie jakies pomysly albo super lekarza by wymyslil cos na
        to pocenie sie naszych astmatykow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka