Dodaj do ulubionych

krew w kupce

06.07.07, 17:05
czy ktos moze wie co oznacza krew w kupce i co nalezy zrobic w tym wypadku??
moja corka ma skonczone 3 miesiace
Obserwuj wątek
    • ados.ka Re: krew w kupce 06.07.07, 17:24
      u mojej corki krew oznaczala poczatek alergii, przeszlismy na bebilon pepti ale
      mimo tego sie pojawiala, wiec stosujemy priobiotyki tj dicoflor, enterol,
      lacidofil.
      najlepiej zglos to lekarzowi zeby ustalic przyczyne, moze to tez byc oznaka
      czegos innego.

a czy dzidzia brala antybiotyki? bo moja tak i tez to moze miec wplyw,
      podraznione jelita, czy cos w tym stylu lekarka powiedziala.
      • sabko Re: krew w kupce 06.07.07, 17:53
        Oj my z krwią w kupce pojawiającą się w śladowych ilościach odkąd mały skończył
        2 tygodnie walczymy już miesiąc.
        Najpierw było podejrzenie podrażnienia odbytu po twardych kupkach. Jednak po 2
        tygodniach znów pojawiła się krewka mimo miękkich kupek. Wtedy lekarka
        stwierdziła że to może być skaza albo nietolerancja laktozy ( mam ją ja i
        siostra siostra maluszka) . Przeszliśmy na nutramigen i faktycznie od prawie 2
        tygodni krew się nie pojawiła ale z polecanie lekarki zrobiliśmy też badanie
        krwi, kupki i moczu z posiewem ni i w moczu wyhodowali bakterię Klepsiellę. Więc
        teraz nie wiemy czy ta krew przez mleczko czy tą bakterię się pojawia. Zobaczymy
        gdy się paskudy pozbędziemy i spróbujemy wrócić na normalne mleczko.
        Tak więc jak widzisz przyczyn może być wiele, ważny jest też ogólny stan dziecka
        ( apetyt, przybieranie na wadze czy coś je boli) no i ile tej krwi jest ( u nas
        było jej naprawdę odrobinkę)
        Aha robiliśmy jeszcze na wszelki wypadek USG brzuszka.
        • nadi25 Do Sabko 06.07.07, 19:02
          u nas to samo. lekarka podejrzewała alergię, ale zrobilismy wymaz z pupci i
          też klepsiella!!! sad(( powiedz, czy bierzecie jakiś antybiotyk? my na razie
          dicoflor i dzis robiony drugi wymaz, zobaczymy, ale krew jest nadal , więc
          pewnie bedzie trzeba antybiotyk sad(((
          • ados.ka Re: Do Sabko 06.07.07, 19:59
            dodam jeszcze ze po pierwszym wykryciu krewki w kupce corka poszla do szpitala
            i tam zrobili wszystkie badania, usg, wymazy i wszystkie byly ok wiec postawili
            na alergie. po zmianie mleka miesiac bylo super ale i znowu sie krew pojawila
            wiec doloczli dicoflor itp. jest lepiej.kupki ladne i bez krwi. we wrzesniu
            kontrola.

wiec moze byc roznie z ta krwia wiec do lekarza i trzeba to ustalic jk jest w
            tym przypadku
            • sabko Re: Do Sabko 06.07.07, 22:54
              Nas tez chcieli zatrzymać w szpitalu ale ja się nie zgodziłam, poprosiłam o
              skierowanie na te badania które tam by mi robili ( okazało się, że wszystko
              można laboratoryjnie zrobić choć część musiałam wykonać prywatnie). Dla mnie
              szpital to zawsze ostateczność a nie poczekalnia aż przyjdą wyniki badań.

My na razie nie bierzemy antybiotyku na Klepsiellę, przez tydzień ma brać lacid
              i Vit C aby zakwasić mocz a potem kolejny posiew i zobaczymy czy się zmniejsza
              ilość niechcianego lokatora smile
          • daria.86 Re: Do Sabko 08.07.07, 09:47
            moja dzidzia antybiotyków nie bierze, ale podałam jej kleik ryzówy z moim
            mlekiem, moze to przez to?? choc na drugi dzień też jej podałam i krwi już nie
            było, choć kupka była o wiele gęściejsza niż zwykle
      • czarna83 Re: krew w kupce 09.07.07, 22:54
        witam mój syn ma teraz 14 miesięcy ale wcześniej jak miał pare miesięcy też
        miałam ten sam problem z nim.Okazało się że wyśilał sie przy kupce i poszła mu w
        dupci błonka robiliśmy nasiadówki i przeszło.pozdrawiam
    • dinobambino Re: krew w kupce 07.07.07, 22:14
      U mojej córci od 3 do 5 miesiąca miałyśmy ten problem. Przebadałyśmy się na
      wszystkie sposoby (posiewy, usg, chirurg, mikroskopowo na pasożyty) i nic. W
      końcu trafiłyśmy do dobrego lekarza, który zalecił podawanie dziecku 2-3 razy
      dziennie przez 2 miesiące lacidofilu, później przez miesiąc raz dziennie oraz
      dołączenie do diety dziecka prócz mojego mleka produktów papkowatych, bo
      najważniejsze było spowolnić perystaltykę jelit. Wówczas kupki nie są takie
      rzadkie i nie są tak często - jelita mogą trochę odpocząć i zregenerować się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka