Dodaj do ulubionych

chirurg w Warszawie - spodziectwo

25.06.03, 19:17
Macie kontakt do dobrego chirurga dziecięcego w Warszawie? Synek ma
spodziectwo. W przychodni rejonowej powiedzieli, żeby zająć się problemem za
rok(teraz Jasiek ma 3 miesiące), a ja myśle że najlepiej już teraz pójść na
konsultacje do chirurga.
pozdrawiamy
miśka i jasiek
Obserwuj wątek
    • zuzia_i_werka Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 25.06.03, 21:58
      Witaj! Gorąco polecam dr Gruchalskiego,który pracuje w Dziekanowie(w tej chwili
      jest chyba ordynatorem urologii) oraz przyjmuje prywatnie w lecznicy na Foksal
      Alfie.Nie mam niestety telefonu ale na pewno mająw biurze numerów. To wspaniały
      fachowiec i przemiły człowiek.Operacje spodziectwa musi,podkreślam musi robić
      dobry lekarz a nie chirurg z przypadku ponieważ zdarzają się
      powikłania.Absolutnie nie piszę tego by Cię przestraszyć a po to byś nie
      trafiła do byle kogo. Gruchalski to świetny lekarzsmile Pozdrawiam Zuza
      • twardzioszek Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 26.06.03, 15:01
        Wielkie dzięki za informacje. Zapisaliśmy się już na wizytę do dr
        Gruchalskiego.
        Trzymajcie się ciepło
        miśka
    • marta_i3 Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 26.06.03, 14:22
      Witaj,
      Mój syn urodził sie z roszczepieniem napletk oraz spodziectwem niewielkiego
      stopnia. Na pierwszej wizycie chirurg powiedzial, że to się operuje jak dziecko
      ma 5-6 lat. Na szczęście trafiłam do dobrego urologa, tyle, że on teraz
      przyjmuje w Katowicach. Powiedział, że mamy sie zglosić jak syn będzie mial 10-
      11 miesięcy. I rzeczywiście wtedy miał robiony zabieg w znieczuleniu ogólnym, w
      szpitalu byliśmy 3 dni. Rana, mimo, ze była w tak trudnym do utrzymania w
      czystości i suchości miejscu błyskawicznie sie goiła. Syn teraz ma prawie 5
      lat, po spodziectwie nie ma śladu, mały nie pamięta pobytu w szpitalu a my jua
      właściwie nie pamiętamy, że kiedyś był taki problem.
      Marta
      • betra Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 27.06.03, 13:50
        15 lipca syn będzie miał operację na spodziectwo, (Katowice) będzie operował dr
        G.Kudela (polecony na naszym forum) i to on uświadomił mi potrzebę tej
        operacji. A nie tak jak inni kazali zostawić w spokoju, okazuje się że jako
        dorosły może mieć z tego powodu problemy. Mogłam już dawno zdecydować się na tą
        operację ale nieświadoma czekałam aż syn skończy 2 lata, (dwóch chirurgów
        stwierdziło najlepszy czas przeprowadzenia operacji), Natomiast po rozmowie z
        urologiem chirurgiem syn mógł mieć przeprowadzoną operację już jako roczne
        dziecko, gdyż czym wcześniej to lepiej, zostaje czas na następną operację.Mam
        nadzieję że wszystko przebiegnie bez problemów.
        Pozdrawiam Sylwia
        • marta_i3 Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 27.06.03, 15:11
          Witaj Sylwio,
          Mojego syna operował właśnie doktor Kudela. Tak jak pisałam było to 3,5 roku
          temu jak Marcin miał 11 miesięcy. Wtedy jeszcze pan doktor Kudela pracował w
          Bytomiu. I to on powiedział, że nie trzeba tak długo z operacją czekać. Uważam,
          że trafiliście w dobre ręce.
          Powodzenie!
          Marta
          • twardzioszek Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 27.06.03, 21:10
            Ieszcze raz dziękuje za informacje. Mam nadzieję,że w przypadku mojego synka
            też będzie można przeprowadzić operację wcześniej niż w wiek 2-3 lat.
            pozdrawiam
            miśka
          • betra Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 04.07.03, 13:58
            Dzięki Marta za słowa otuchy i nadziei,że syn trafił w dobre ręce, coraz
            częściej rozmyślam o operacja pełna obaw, pocieszam się tym że dr Kudela jest
            naprawdę bardzo dobrym chirurgiem(co potwierdziła nie jedna mama, a nawet inni
            lekarze)mam nadzieję że operacja przebiegnie bez komplikacji.
            Pozdrawiam Sylwia
            • marta_i3 Re: chirurg w Warszawie - spodziectwo 07.07.03, 16:16
              Sylwia, będzie dobrze!!! A za jakiś czas w ogóle zapomnicie o szpitalu, zabiegu
              i całym problemie.
              Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka