regina1978 06.08.07, 13:37 Wiem, że było sporo na temat brzydkiego zapachu, ale mojej córci pachnie... jej kupą. Mała ma 9 miesięcy. Najgorzej po spaniu. Poradźcie coś, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imiriam Re: brzydki zapach z buzi 06.08.07, 16:50 a jakie dziecko ma jeszcze objawy, napisz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
regina1978 Re: brzydki zapach z buzi 06.08.07, 20:38 Ma jakiś nalot na języczku, ale lekki. Nic innego szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: brzydki zapach z buzi 07.08.07, 10:26 Może do gastrologa? Zrobiłabym też posiew kału - candida często objawia się właśnie brzydkim zapachem z buzi i nalotem na języku. Odpowiedz Link Zgłoś
imiriam Re: brzydki zapach z buzi 07.08.07, 16:26 a jak wyglądają/wyglądały wypróżnienia, czy dziecko śpi spokojnie, czy ma dolegliwości brzuszkowe, czy były pleśniawki, jakieś zmiany skórne? też podejrzewałabym candidę zrób badanie mikroskopowe kału, albo posiew pod kątem candidy wejdź na forum alergie i znajdź laboratoria polecane w Twoim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
regina1978 Re: brzydki zapach z buzi 08.08.07, 18:53 Nie ma problemów z brzuszkiem, kupy są ok, dobrze śpi. Pleśniawek nie miała. Ten zapach nie jest taki pleśniowy, więc to chyba nie grzybica... Odpowiedz Link Zgłoś
regina1978 Re: brzydki zapach z buzi 08.08.07, 18:54 No może jedno, całkiem często choruje. Temperatura, katar co 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nurich Re: brzydki zapach z buzi 08.08.07, 22:07 Koniecznie odwiedź laryngologa. Brzydki zapach często pwodują przerosniete chore migdałki. Może trzeba je usunąć, wtedy też dziecko przestałoby chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
nurich Re: brzydki zapach z buzi 09.08.07, 13:55 Przepraszam, nie spojrzałam że dziecko ma 9 miesięcy, to raczej nikt jej migdałków nie usunie. Mam problem podobny z synem ale dwuletnim, po usunieciu migdalków brzydki zapach się pojawia, ale rzadziej. bylismy ostatnio u dobrego laryngologa, który swierdził że dziecko może często chorować na gardło z powodu właśnie refluksu (syn ulewał obficie do 14 miesiąca). Warto iść do gastrologa, my też się wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: brzydki zapach z buzi 09.08.07, 13:02 Ja bym i tak zrobiła posiew kału. Może wymaz z buzi albo z nosa - może to jakaś bakteria, skoro tak często choruje? A może refluks? Co na to Wasz lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
regina1978 Re: brzydki zapach z buzi 09.08.07, 20:28 Dzięki, zobaczę z tym wymazem, może rzeczywiście załapała jakąś bakterię. A lekarz... nie widzi problemu... Odpowiedz Link Zgłoś