Dodaj do ulubionych

PECHERZYK ZOLCIOWY - PILNE !!!

11.07.03, 21:33
Kilka dni temu dowiedzialam sie , ze mam kamienie w pecherzyku zolciowym.
Lekarz doradza operacje. Jednak ja chce najpierw sprobowac innch metod,
ktore pomoga mi uniknac operacij. Bardzo prosze, jezeli znacie jakies
sposoby, badz kuracje podzielcie sie ta wiedza ze mna. Slyszalam o jakiej
metodzie picia cielpego oleju.
Wiele razy mi pomoglyscie, korzystalam z Waszych porad wiec i tym razem
mysle, ze nie opuscicie mnie w potrzebie.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Mama Hubercika.
Obserwuj wątek
    • barbin Re: PECHERZYK ZOLCIOWY - PILNE !!! 12.07.03, 22:35
      Cześć.
      Z tego co wiem, jeżeli już masz kamicę pęcherzyka nie ma innego sposobu
      usunięcia kamieni, jak tylko zabieg. Przy czym nie musi to być operacja z
      otwarciem jamy brzusznej- istnieje metoda endoskopowa- mniej inwazyjna.
      Kamienie warto usunąć, żeby nie doprowadzić do powikłań (zapalenie pęcherzyka
      i inne).
    • purzyki Re: PECHERZYK ZOLCIOWY - PILNE !!! 15.07.03, 21:57
      mesiok napisała:

> Kilka dni temu dowiedzialam sie , ze mam kamienie w pecherzyku zolciowym.
      > Lekarz doradza operacje. Jednak ja chce najpierw sprobowac innch metod,
      > ktore pomoga mi uniknac operacij. Bardzo prosze, jezeli znacie jakies
      > sposoby, badz kuracje podzielcie sie ta wiedza ze mna. Slyszalam o jakiej
      > metodzie picia cielpego oleju.
      > Wiele razy mi pomoglyscie, korzystalam z Waszych porad wiec i tym razem
      > mysle, ze nie opuscicie mnie w potrzebie.
      > Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
      > Mama Hubercika.
      • purzyki Re: PECHERZYK ... z własnego doświadczenia 18.07.03, 20:26
        Hej! Nie wiem czy potrzebujesz jeszcze rady, ale coś musiałam poknocić z moim
        poprzednim listem... Ja miałam usunięty pęcherzy półtora roku temu. Przez długi
        czas żadne badania nie mogły potwierdzić, że przyczyną ataków niemiłosiernego
        bólu było właśnie to. Dlatego leczyli mnie na różne inne rzeczy, leków
        przyjmowałam tyle co moja babciasmile)) No ikiedy w koncu po kolejnym badaniu USG
        okazało się że to jednak kamienie również zaproponawali mi operację. Podobnie
        jak ty starałam sie znależć inne rozwiązanie, bo strasznie się jej bałam.
        Jednak z tego co się dowiedziałam to właśnie operacja jest jedyną skuteczną
        metodą. Inne (jak kruszenie kamieni) dają efekt tylko na kilka lat i trzeba
        brać dużo lekarst które obciążają organizm. A w żadne oleje itp to bym nie
        wierzyła. Tak więc zwlekała z decyzją aż zrobiło się groźnie... kamienie
        zatkały przewód żółciowy i pojawiła się żółtaczka mechaniczna. Okazało się że
        na laparoskopię jest już za późno i operowano mnie tradycyjnie. Na własne
        życzenie mam piękną dużą bliznę na brzuchusad((
        Napisze ci o laparoskopii... Polega ona natym że nie robi się dużego nacięcia
        tylko 3-4 małe (ok 1,5 cm) i przez nie wprowadza się kamerę i inne narzędzia i
        tym i tą drogą usuwa się Pęcherzyk z kamieniami. Po trzech dniach idziesz do
        domu! W szpitalu spotkała kobitkę po tym zabiegu i ona na drugo dzień "śmigała"
        po korytarzu jak ja po 10 dniach!!!!!!!
        Co prawda po operacji trzeba zachować dietę lekko strawną przez około pół roku
        żeby organizm się przyzwyczaił do nowego stanu. Ale ja sobie pozwalałam na małe
        eksperymenty kulinarne już wcześniej, oczywiście z umiarem. Po pół roku jadłam
        wszystko to co przed operacją, a do tego zaszłam w ciążę. Siedem tygodni temu
        urodziła się nasza Marlena. Czuję się swietnie. Gdyby nie ta blizna to bym
        nawet nie wiedziała że coś tam kiedyś miałam...
        Dlatego nie czekaj i nie ryzykuj niepotrzebie. Jeżeli masz jeszcze jakieś
        pytania to pisz, a ja chętnie się podzielę moimi doświadczeniamismile

Agunia
    • marghe_72 Re: PECHERZYK ZOLCIOWY - PILNE !!! 19.07.03, 23:54
      W kwietniu mialam operwany woreczek żółciowy (laparoskopowo).
      Też balam sie zabiegu, skonsultowałam sie z kilkoma lekarzami i wszyscy byli
      jednomyślni - usunąć. Nikt nie zasugerował mi zadnej innej metody... zaufałam
      im.
      Zabieg wykonałam bezpłatnie w Klinice Jednodniowej w Warszawie (znieczulenie
      ogólne) w czwartek wieczorem, a w piątek popołudniu byłam w domu. Owszem,
      przez dwa - trzy dni czułam sie kiepsko, ale tak naprawdę było to przede
      wszystkim nastepstwo narkozy - męczyły mnie mdłości, ale zaznaczam, że nie
      każdy reaguje w ten sposób na znieczulenie.
      Na ścislej diecie byłam miesiąc smile, po czym zaczęłam jesc normalnie (bez
      ekscesów w postaci golonki i bigosusmile )
      NIe bój sie zabiegu.. jesli masz pytania napisz na priva
      magamaga0@poczta.onet.pl, postaram sie pomóc.
      Marghe

PS. sam zabieg trwał ok 35 minut, mam 3 eleganckie malenkie blizny (jedna w
      pepku) i w ramach dowartosciowywania sie kupilam sobie po raz pierwszy od
      nastu lat kostium dwuczęściowy smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka