evi_evi 16.07.03, 23:42 Od pewnego czasu mój synek drapie sobie główkę, szczególnie mocno kiedy płacze (kolki), wtedy potrafi wyrywać sobie włosy. Czy to normalne zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amelia20 Re: drapanie główki 17.07.03, 12:39 nie wiem ile Twój Synek ma miesięcy. Moja 8 mies córka tez drapie się po głowie jak płacze, ale nie z powodu kolek. zazwyczaj wtedy jak jest czyms zdenerwowoana, albo b. zmęczona, a nikt z dorosłych nie reaguje na jej marudzenie. Gdzies czytałam, że w ten sposób dziecko wyraża swoje emocje, nie jest to nic groźnego, jednakże jeżeli drapanie nie mija a nasila sie i dziecko zaczyna wyrywac sobie włosy z głowy nalezy zasięgnąc opinii lekarza. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
saia Re: drapanie główki 17.07.03, 16:26 Mój synek (7 mies. ) tez tak robi szczególnie jak usypia. Jak ma za dfługie paznokcie to efekt jest opłakany... czasami potrafi z równie dobrym skutkiem zająć sie moja twarzą (kiedy śimu obok siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
evi_evi Re: drapanie główki 17.07.03, 23:11 mój synek ma prawie 4 miesiące drapie się od niedawna i nie wiem z jakiego powodu -czy swędzi go główka, czy chce w ten sposób zwrócić na siebie uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś