mamajudytki.pl 13.12.07, 22:26 czy któres z waszych pociech miało w/w bakterie w moczu?denerwuje sie bo nic o niej nie wiem, dzisiaj odebrałam wynik i jest 10^3.prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag2004 Re: enterococcus faecalis w moczu córeczki 14.12.07, 17:19 ja bym powtorzyla badanie, bo moim zdaniem wynik miesci sie w granicy błedu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: enterococcus faecalis w moczu córeczki 15.12.07, 23:41 wygląda na niedokładnie umyte krocze przed pobraniem moczu albo przypadkowe zanieczyszczenie. ale to chyba lekarz ma zinterpretować wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
kacha55 Re: enterococcus faecalis w moczu córeczki 18.12.07, 23:55 zabrudzenie, dla pewności do powtórzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamajudytki.pl Re: enterococcus faecalis w moczu córeczki 20.12.07, 21:43 byłyśmy u naszego nefrologa i powiedział nam ze nie mamy sie denerwowac bo to pewnie tak jak mi kochane mamuski mówiłyscie jakies zanieczyszczenie.Badanie mamy zrobic za miesiac i dla pewnosci usg bo miesiac temu była bakteria proteus mirabilis 10^6. Odpowiedz Link Zgłoś