mamakasia6 13.01.08, 12:30 drogie mamy jak podawać (ile kropli) i czy w ogóle można trzylatkowi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: echinacea ile kropli 3latkowi ?? 13.01.08, 14:56 niby nie powinno się, bo może uczulić!!! i jest utrwalona alkoholem, ale z alkoholem można sobie poradzić w ten sposób, że się odczeka, aż on wyparuje. Co do kropel, to ja bym ryzykowała najwyżej pięć dziennie, chyba, że w czasie choroby. Oczywiście należy obserwować, czy dziecko nie ma objawów uczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: echinacea ile kropli 3latkowi ?? 13.01.08, 19:13 moim dzieciom dawałam od 5-6mca życia-najpierw po 3 krople Teraz 2 latce daję ok.5-6kropli 3latkowi dałabym 7kropli Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe do guderianka 13.01.08, 21:19 mam pytanie, czy to konsultowałaś z lekarzem? I czy coś mówił ci o możliwości uczulenia? Pytam, bo na ulotce echinacea succus z Phytopharmu jest napisane, żeby nie stosować u dzieci poniżej 7. roku życia. Ja zaczęłam stosować u swojej czterolatki tak na wyczucie, bez konsultacji z jej lekarką, a z drugiej strony, to koleżance lekarka zaleciła właśnie u czterolatki te krople i to w dawkach, jakich ja nie ośmieliłabym się zaaplikować. Odpowiedz Link Zgłoś