agata_spadlo 27.01.08, 19:39 Mam w domu batrim. Ile należy go przechowywać po otwarciu. Data ważności jest 2010. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_hanulki Re: baktrim 27.01.08, 20:33 No więc bactrim przechowuj w lodówce, aż do 2010r. On nie musi być w szczelnym zamknięciu. To mi powiedziała pediatra.. tak więc do lodówy, bo na pewno jeszcze do 2010 się przyda..)) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kala5 Re: baktrim 03.02.08, 22:14 a dlaczego w lodówce, przecież w ulotce nie ma nic na temat lodówki (chba że coś przeoczyłam - ale wątpię). a tak wogóle to mam w domu bactrim od września i pytałam dzisiaj w aptece to mi powiedziano, że już się nie nadaje do użycia. no więc kupiłam nowy i tak się zastanawiam czy farmaceutom można zaufać w tej kwestii. przecież jak kupię nowy lek to oni na tym zarobią. na razie starego nie wyrzucam i zapytam naszej pani doktor co ona o tym sądzi. (nowego też nie kładę do lodówki, a może jednak powinnam?) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brunetka75c Re: baktrim 03.02.08, 22:28 moja corka i synek mieli po tym wysypke to jest istny syyyf a nie lekarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: baktrim 06.02.08, 22:18 Moja lekarka czesto przepisuje Bactrim, za to bardzo rzadko antybiotyki. Mówiła, że przechwoywać noramlnie do daty ważności. Odpowiedz Link Zgłoś