agnieszkaj10 01.04.08, 06:47 Mam pytanko po jakim czasie od wyciecie widać poprawę, nie chodzi mi o choroby, bo ostatnio synek bardzo mało chorował, ale o mowę ponieważ u nas były problemy z mową.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaj10 Re: Po wycięciu 3 migdałka 02.04.08, 06:44 Nikt mi nie odpowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sob Re: Po wycięciu 3 migdałka 02.04.08, 11:43 ja mam synka urodzonego 10-10-2003 w pazdzierniku zeszlego roku miał wyciety trzeci migdał, poprawe w oddychaniu było widac od razu oraz chrapanie ustało równiez natychmiast. Jeśli chodzi o zmianę głosu to trwało to koło 3 do 4 tygodniu. Ale wszystko wraca szybko do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka723 Re: Po wycięciu 3 migdałka 02.04.08, 17:29 WITAMY!!!!!!! MY JESTEśMUY NA śWIEżO PO WYCIęCIU MIGDAłKA- 18 MARZEC 2008 NIE MOGę SIę PRZYZWYCZAIć DO JEGO PIEJąCEGO GłOSU. MAM NADZIEJę żE TO PRZEJDZIE PONIEWAż MOWA SYNKA W TEJ CHWILI JEST BARDZO NIEWYRAZNA. SAM ZABIEG ZNIóSł DOBRZE - OPRóCZ TEGO ZE DOSTAł '' GłóPAWKI '' PO NARKOZIE POZDRAWIAMY SERDECZNIE WOJTUś Z MAMą Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: Po wycięciu 3 migdałka 02.04.08, 19:12 My zabieg mielismy w poniedziałek 31 marca, zniósł bardzo dobrze i po niecałej 1,5godz. jechaliśmy do domu. Nie płakał wcale, był bardzo wesoły. Ciekawa jestem jak bedzie z mową bo właśnie ten migdałek blokował mu mowę i jeszcze nie wszystko mówi. Wiem jedno, lepiej słyszy i le[iej śpi, a na mowę czekamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Po wycięciu 3 migdałka 02.04.08, 22:02 Sorki, ze sie wtrace, ale jak migdal moze blokowac mowe? Po jego wycieciu dzieci przez jakis czas mowia nosowo, ale nie ma to wplywu na ilosc wypowiadanych slow. Ani przed ani po. Jedynie poprawa sluchu moze miec dobry wplyw na rozwoj mowy i czesto po wycieciu migdala odplywa plyn z uszu, ktory je blokuje i dzieci gorzej slysza. Moze o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: Po wycięciu 3 migdałka 03.04.08, 07:56 Dokładnie o tym pisałam; mały miał niedosłuch i dlatego były problemy z mową. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiat Re: Po wycięciu 3 migdałka 06.04.08, 22:29 Moja córka miała niedosłuch przed wycięciem migdała. Cały czas była pod opieką logopedy. Po jakimś roku od operacji mówiła już poprawnie. Słuch jest prawidłowy i nie nawracają już zapalenia uszu. Odpowiedz Link Zgłoś