marva 10.04.08, 11:20 Czy ktoraś z mam podawała swoejmu dziecku żelazo? Chciałabym się dowiedzieć czy po podawaniu żelaza ząbki były w porządku? Słyszałam, że żelazo niestety psuje ząbki. I nie wiem czy to mit czy prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik37 Re: żelazo a ząbki 10.04.08, 16:31 podawałam ferrum lek, z ząbkami bylo OK....gorzej z kupami, mały miał gigantyczne zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19-84 Ja podawałam ferrum przez 1,5 miesiąca 14.04.08, 10:58 Myłam jej ząbki za każdym razem - tak w razie czego. Nic się z nimi nie stało, są bielutkie tak jak wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
p_linka Re: żelazo a ząbki 17.04.08, 08:36 Lekarz mojej koleżanki też jej powiedział, że szkoda zębów, jeśli niedobór żelaza nie jest zbyt duży (i że nawet te zęby które jeszcze nie wyrosły też są pod wpływem żelaza!). Za to moja lekarka twierdziła, że ferrum lek nie wpływa na zęby (tak jak i ulotka). Ja w końcu podałam, i nic się nie stało, ale też starałam się przecierać zęby po podaniu leku na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś