ola_mi 09.05.08, 11:49 dziewczyny co polecacie na biegunke i wymioty u dziecka. Wczoraj dzieciak w obiad zwymiotowal w nocy powtornie. Wieczorem biegunka. To ze nie chce jesc to rozumiem, ale on tez nie chce nic pic. Boje sie ze sie odwodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamamba Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 11:57 do picia dawaj wode malymi porcjami, na wymioty cos z imbirem-avioplant np. najlepiej nie w syropie, bo zwyniotuje. na biegunke smecta, ewent. nifuroksazyd- ale tylko jesli bieg bakteryjna. jesli to grypa jelitowa, to przeczekac, nie podawac nic do jedzenia, tylko ta wspomniana wode. jak troche przejdzie to podac sok marchwiowy (taki specjalny w aptece jest) albo po prostu gotow marchew, ryz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 11:57 a w ogole to forum specjalistyczne zdrowie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 12:02 dzieki mamamamba, nie czepiaj sie , bo szybko pisalam bo jestem zajeta w pracy i nie mialam czasu sie zastanawiac gdzie pisac. Cholera teraz zostaje mi przekonac tesciow zeby podawali ta wode dla dziecioaka, bo oni uwazaja sie takie male dziecko sie nie odwodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 12:11 sorry za rzepy, ale tam bedzie Ci latwiej. rozumiem,ze ta str masz w zakladce ulubione.. tak szybko sie nie odwodni, ale woda konieczie. i w MALYCH ilosciavch (50ml), inaczej sie zrzyga znow. jesli NIC nie pomoze, wtedy diphergan (nie wiem czy dostaniesz bez rp, u mnie bys dostala) lyzeczka i po godz picie ((jak sie wchlonie). ale nie szpikuj bez potrzeby, to silny lek Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 12:12 a od czego ma to? jakies podejzrenia? jka tez w pracu, nudzemmm sie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 12:22 wiesz ja w weekend majowy sie tak zzyga.... i chyba zalapal ode mnie. tTyle ze ja z lozka wstac nie moglam, a ten z usmiechem na twarzy wstal. ja sie nie nudze bo zaraz do domu zmykam (1/2 etatu), ale myslec o pracy nie moge tylko o mlodym Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 13:28 znajoma lekarka pediatra-gastrolog poleciła nam "domowy gastrolit", żeby się dziecko nie odwodniło - słabą cherbatkę posłodzić glukozą i dodać 5 ziarenek soli, podawać małymi porcjami.polecam bo działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nating Re: wymioty i biegunka 09.05.08, 14:00 ja swojej córce dawałam kropelki Vomitusheel. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: wymioty i biegunka 10.05.08, 14:55 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=577 Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: wymioty i biegunka 12.05.08, 19:42 Jezeli nie chce pić,to tym bardziej musisz mu dać,bo właśnie tak się odwadnia,że pić się nie chce.Na biegunkę i w ogóle na zatrucia najlepszy sok z jagód,a jeśli nie masz,to dżem jagodowy,ewentualnie jogurt jagodowy.Polecam kupić jagód w lecie i zrobić parę słoiczków na takie okoliczności-wystarczą 2-3 łyżeczki.A syropy to jednak chemia,a dzieci jeszcze malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: wymioty i biegunka 12.05.08, 19:47 I dieta-herbatniki na herbacie,sucharki,kaszka manna na wodzie słodzona, ze startym jabłkiem/nie dużo/ugotowana,herbatka miętowa,rumiankowa,bez mleka!,marchewka gotowana. Odpowiedz Link Zgłoś