iwonka79-1979 03.06.08, 22:38 Co z wit.D3 w upały. podobno się jej nie podaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osa551 Re: Devikap 03.06.08, 22:50 Podawanie wit D3 to nie kwestia temperatury tylko nasłonecznienia. Jeśli Twoje dziecko lata po słońcu to raczej D3 może nie być potrzebna. Poza tym różne dzieci różnie reagują. Mojej dzisiaj 5 letniej córce podawałam raptem miesiąc, bo okazało się, że nie potrzebuje. Synkowi zdążyłam na razie podać 10 kropli i pediatra po zbadaniu moczu kazała mi na razie przestać. Takie egzemplarze mi się akurat trafiły. Odpowiedz Link Zgłoś
malen-ka Re: Devikap 03.06.08, 23:00 a jakie badanie trzeba zrobić żeby było wiadomo czy witamina d3 jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Devikap 03.06.08, 23:23 Ja robiłam badanie moczu na poziom wapnia i keratyniny. Okazało się, że jest powyżej normy. Na razie odstawiliśmy na 3 tygodnie i po tym czasie zrobimy kolejne badanie moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
hankaskakanka Re: Devikap 04.06.08, 07:45 Nie robilam zadnych badan, dawalam jak sie corka urodzila w grudniu, potem juz nie. jesli dziecko przebywa dziennie 2 godziny na dworze to nie ma takiej potrzeby, poza tym podaje dziecku tran a on zawiera wit.D U nas słońca duza duzo, w wielu krajach wit. D sie nie podaje i tez jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś