nutencja1 04.06.08, 11:12 chodzi mi o jednostki w wynikach czy uIU/ml jest tożsame z mIU/L??? jeżeli nie to czy wynik podany w tym pierwszym da sie jakoś przeliczyc na to drugie???to bardzo ważne proszę o pomoc!thx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: pomocy!czy któraś z Was pracuje w laboratoriu 04.06.08, 11:20 to co piszesz pierwsz eprawdopodobnie podwielokrotnosc "mikro" drugie "mili" mikrolitrow w mililitrze jest tysiac przeliczasz pierwsz ena drugie dzielac przez tysiac Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 czekaj blad :) 04.06.08, 11:21 jest tozsame bo tam masz mikro na mililitr a tutaj mili na litr czyli wynik jest w tych samych jednostkahc pospieszylam sie Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: czekaj blad :) 04.06.08, 11:31 szkoda, do tej pory miałam nadzieje ze to inne jednostki( mam jeszcze jedna prośbe jak wygladaja normy rozmazu z morfo udzieci??? moj szymuch ma neurofile 15 a norma dorosła od 40!!! limfocyty ma 75 a norma u dorosłych to max 45 wiec juz tarczyca tarczyca ale i morfo spedza mi sen z powiek bo on ma wezły chłonne ciagle powiekszone...sorry że tak Cie nagabuje Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: czekaj blad :) 04.06.08, 12:10 nutencja o takie rzeczy to ja bym lekarza zapytala, wiesz czemu, ja ci moge norme dla danego wieku podac, ale co ci to da?? od interpretacji wyniku jest lekarz... Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: pomocy!czy któraś z Was pracuje w laboratoriu 04.06.08, 16:32 podaj wiek synka to podam ci normy dla rozmazu dziecka. A co masz na myśli mówiąc o limfocytach powiązanych z tarczyca? Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: pomocy!czy któraś z Was pracuje w laboratoriu 04.06.08, 16:33 U dzieci norma limfocytów jest znacznie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: pomocy!czy któraś z Was pracuje w laboratoriu 04.06.08, 17:48 młody ma 9,5mca. morfologie robiłam z powodu powiększonych węzłów chłonnych, a badania tarczycowe bo mam hashi i młodego też sprawdzam. jedno z drugim niema nic wspolnego, widocznie źle się wyraziłam. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś