moniczkalovemax 04.07.08, 08:53 Moja 3letnia córka od 2 dni miala biegunke. Załatwiała się kilka razy dziennie, przy czym stolec był konsystencji wody. W nocy zaczeły się wymioty. Teraz jest osłabiona, przysypia. Co robic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slomska78 Re: Wymioty, Biegunka!!!!!! 04.07.08, 08:59 U mnie też podobnie biegunka, wymiotowała wczoraj na wieczór, bawi się ładnie w ciągu dnia, noc przesypia. Kupilismy wczoraj NO-SPę 40 mg i Taninal po pół tabletki 2 x na dobę, podaję picie, bo apetytu nie ma wcale.Córka ma niecałe 3 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka369 Re: Wymioty, Biegunka!!!!!! 04.07.08, 09:00 Witaj,przede wszystkim powinnaś udać się z małą do lekarza poza tym dawaj jej picie w małych ilościach ale często Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkalovemax Re: Wymioty, Biegunka!!!!!! 04.07.08, 09:02 Dzwonilam do przychodni, lekarz powiedział ze gdy nie ma goraczki w stolcu nie ma krwi ani ropy, to wizyta nie jest konieczna Odpowiedz Link Zgłoś
mama.krisa Re: Wymioty, Biegunka!!!!!! 04.07.08, 09:04 Wygląda to na grypę żołądkowo-jelitową. Na pewno trzeba iść do lekarza, ale tak na szybko, to polecam (mój 15-miesięczny synek miał już takie grypy 2 razy): - zimne potrawy - może byż kleik ryżowy lub ryż, np z ugotowanym jabłkiem (ale nie za dużo), chrupki, chlebek ryżowy (lekkostrawne i zapierające) - zimne picie - jak najwięcej! najlepiej wodę lub kompocik z suszonych jagód (do kupienia w aptece). Żadnych soczków, bo mogą podrażnić żołądek - jeśli silna biegunka - może trzeba dać Smectę? - jeśli dużo wymiotów, to może trzeba uzupełnić elektrolity - ale to już powinien powiedzieć lekarz Dużo zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 gastrolit łyżeczką 04.07.08, 09:31 jeśli wymiotuje to nawet łyżeczke co minutkę ...gastrolit bez recepty w aptece.... Odpowiedz Link Zgłoś
slomska78 Re: gastrolit łyżeczką 05.07.08, 11:58 wczoraj byliśmy z córką u pediatry i okazało się, że ma anginę! Odpowiedz Link Zgłoś
monikarata Re: gastrolit łyżeczką 07.07.08, 13:13 wydaje mi sie ze to moze byc grypa jelitowa tak naprawde to koniecznie trzeba skonsultowac to z lekarzem ja swojej 2 letniej córci podawałam NIFUROKSAZYD (NA BIEGUNKĘ I NA RECEPTE),oraz czopki na wymioty tez na recepte Luminal.Najgorsze jest to ze ta jelitówka trwa ok tygodnia,pamietaj zeby dziecko piło wode,bo może sie odwodnic ,ale podawaj małymi łyżeczkami co pare minut bo inaczej wszystko zwymiotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cappucinko Re: Wymioty, Biegunka!!!!!! 07.07.08, 16:01 Mój synek też to miał, przechodziły to nawet dzieci moich koleżanek prawie wszytkich jakaś grypa jelitowa. Dawałam mu dużo pić i dieta kilka dni.Nie ma co karmić na siłe bo i tak zwymiotuje. Samo przeszło. Mój synek miał to 2 dni,inne dzieci koleżanek od 1 do 3. Pilnuj tylko żeby sie nie odwodnił Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś