alin9 10.07.08, 18:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=907&w=81892349 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: znowu głowa 10.07.08, 19:10 ból głowy może sugerować wszystko, jeśli nie głowa, to może układ trawienny? Zróbcie badania na pasożyty (wiem, wiem, obsesja), kał na posiew, usg jamy brzusznej, badanie moczu. Co do nieprawidłowego eeg, to moja córka miała dużo fal wolnych i theta we śnie (jest po wypadku samochodowym, nie miała ani jednego ataku padaczki), neurolog powiedziała, że akurat u małych dzieci to eeg jest niemiarodajne,jakby to były wyniki dorosłego, to powiedziałaby, że to ciężki przypadek padaczki, ale u dzieci nic nie wiadomo. Tak więc cię pocieszam Co do gorączki, to kalendarz w łapkę i zapisywać, co ile, jak długo. Jeśli to pasożyty inne niż lamblie, to zobaczysz pewną prawidłowość. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: znowu głowa 11.07.08, 19:03 Dzięki za odzew.Pasożyty odpadają bo wyczajone i przeleczone a badania podstawowe(m.in. mocz) modelowe.Stąd moje pytanie o sugestie.Padaczka to sugestie poprzednich neurologów.Młodsza siostra ma dobre wyniki EEG i też wmawiali padaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: znowu głowa 11.07.08, 19:07 Aha co do jednego się nie zgodzę.Osoba dorosła z nieprawidłowym EEG to podejrzenie ciężkiej padaczki.Wiele znanych mi osób tak ma i czuje się świetnie będąc jednocześnie okazami zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś