Dodaj do ulubionych

podkrazone oczy

29.09.03, 03:33
Moja 6 miesieczna coreczka ma bardzo podkrazone oczki i bladziutka cere.
martwi mnie to bardzo. lekarz nie stwierdzil nieprawidlowosci a badanie krwi
zalecil mi w 9 miesiacu jej zycia > Jezeli ktos wie cos na ten temat bardzo
prosze o komentarz. Dziekuje!!!
Obserwuj wątek
    • anulkaks Re: podkrazone oczy 29.09.03, 12:42
      My tez przechodzilismy przez blada cere i podkrazone oczka. Tyle ze Jas jest
      starszy. Najpierw zalecono badania krwi w celu sprawdzenia anemii (Jas mial je
      robione w wieku 4 miesiecy- pobieranie krwi z paluszka). Jak okazalo sie to ok
      to potem robilismy badanie kalu w kierunku pasozytow i okazalo sie za Jas ma
      gliste ludzka (sama nie wiem skad w domu raczej sterylne warunki sad ). A obawem
      glownym byl brak apetytu i podkrazone oczy.
      • oliwka_14 Re: podkrazone oczy 30.09.03, 21:22
        Dziekuje ci bardzo za odpowiedz...strasznie mnie to dreczy. Bede zmieniala
        lekarza bo ten nie ma serca do pracy ktora wykonuje. Moja Oliveczka nie
        przejawia zbytniego apetytu po za tym jest dluga i troche szczupla (70 cm
        dlugosci i 6,75 kilo)Niby wszystko jest ok a jak spojrzysz na jej twarzyczke to
        widac ze cos jest nie tak...oczy podkrazone i powieki opuchniete. Juz slyszalam
        rozne teorie typu ze to alergia ,problemy z watraba itp. Dziekuje ci jeszcze
        raz!!!! Agnieszka mama Olivki
        • bulion3 Re: podkrazone oczy 01.10.03, 09:55
          Witaj
          wiesz, niechciałabym być złym zwiastunem, ale podpuchnięte , podkrązone oczka u
          dzieci często są pierwszym objawem zakażenia układu moczowego, dlateo może
          pomyśl również o badaniu moczu /posiew moczu/. Tak było u mojej znajomej.
          Dziecko było zdrowe, nic jej nie dokuczało /zewnętrznie/, tylko te oczka.
          Lekarz mówił, że wszystko ok., ale wyciągnęła od niego skierowanie na badanie,
          bo ją to niepokoiło. Wynik? Jakś bakteria - zakażenie u. moczowego i leczenie 2-
          3 tygodnie antybiotykiem. Teraz jest wszystko ok. Dlatego uważam, żebyś zrobiła
          wszystki ete badania i przynajmniej będziesz spokojna. Morfologię rónież zrob.
          Ja swojej córce /9 m-cy/ robię średnio raz w m-cu. Krewkę pobierają z paluszka.

Mam nadzieję, żę wszystko bedzie w porządku.
          Bardzo bym prosiła o wiadomość na tym podforum, jak z wynikami, dobrze?

Pozdrawiam

• joola_m Re: podkrazone oczy 03.10.03, 12:45
      ..zgadzam sie. sprawdz nerki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka