Dodaj do ulubionych

krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca

16.08.08, 21:20

witam.
wczoraj w czasie kąpieli zauważyam u synka (16 miesięcy)czerwoneggo
siusiaczka. Próbowałam go delikatnie wymyć rumiankiem, odsunęłam skórkę, i z
siusiaczka mocno zaczerwienionego poleciała krew.
Mam teraz wrażenie że dziecko od kilku dni coś boli, bo chce zdejomwać
pieluszkę, i płacze jak zrobi siku do nocniczka.
Nie wiem co robić, co to może być.
Może miałyście taki przypadek.
Proszę o wypowiedź, lub jakieś linki
pozdrawiam
yaris
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 16.08.08, 21:40
      Najprosciej pobrac mocz do badania i nie stresowac sie.
      Jesli cos sie dzieje z ukladem moczowym to wyjdzie w badaniu ogolnym
    • mamaigiiemilki Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 16.08.08, 21:44
      ja bym poszla do lekarza;
    • ya-ris tak,tak 16.08.08, 21:56
      w pon. na pewno się wybiorę z Małym.
      Tylko jeśli miałyście taki przypadek u swojego dziecka, co to może byc,jak się
      to leczy.
      Jak mażda mama martwię sie o swoje dziecko.
      pozdrawiam
      • mama_kotula Re: tak,tak 16.08.08, 22:06
        ya-ris napisała:
        > w pon. na pewno się wybiorę z Małym.

Super. Następnym razem jak cię będzie bolała pimpa przy oddawaniu moczu i poleci
        ci z niej krew, też poczekaj sobie kilka dni, zobaczysz, jak to przyjemnie uncertain
        • ya-ris tobie super maomo kolulo proponuję 16.08.08, 22:50
          Rozmówcę, z którym się nie zgadzamy, eliminujemy z dyskursu, sugerując mu wizytę
          u psychiatry.
          widać ty znasz super sowoje dzieci i możesz byc z siebie dumna, bo nigdy ale to
          nigdy nie popełniasz błędów, nie mylisz sie.
          pisząc na tym forum okazuję zaufanie osobom którym chce przeczytać się mój watek
          i chce się odpowiedzieć na stawiane pytanie.
          nie interesują mnie odp.takich mam jak ty.
          ty jak widać masz niewiele do powiedzenia.żeby przynajmniej miało to
          sens.zastanów się jeśli następnym razem udzielisz jakiejś wielce inteligentnej odp.
          • mama_kotula Re: tobie super maomo kolulo proponuję 16.08.08, 22:58
            Cherie, jakby mojemu synowi poleciała krew z penisa i odczuwałby bolesny
            dyskomfort przy oddawaniu moczu, to nie czekałabym do poniedziałku, aż otworzą
            przychodnię, tylko zwinęłabym dupę w troki i leciała do przychodni dyżurnej,
            choćby i do internisty. Na jakieś 99% samowolnie dokonałaś odklejenia napletka,
            który u chłopców bywa przyklejony na amen - i jeśli się nie odklei do ukończenia
            2 roku życia, to zabieg przeważnie wykonuje chirurg w znieczuleniu - jest to
            ku..ko bolesne i bez antybiotyku może wdać się zakażenie. Myślałam, że to
            oczywiste, ale widać się myliłam.

Tak że słoneczko nie unoś się, bo się spocisz.

I baaardzo mi przykro, że wzięłaś sobie moją sygnaturkę do serca, ale cóż, każdy
            bierze do siebie to, co uważa za stosowne tongue_outPPP
            • ya-ris np cóz 16.08.08, 23:17
              ciekawe czy masz dzieci...
              Weź sobie wyobraź (o ile możesz)ze taki maluszek jeszcze nie mówi i nie jest w
              stanie powiedzieć czy coś go boli. Znam bardzo dobrze swoje dziecko i
              zaobserwowałam te zmiany, które nie wie co znaczą.
              A jerśli chodzi o lekarza to ty lec do pierwszego internisty ze swoim dzieckiem
              i zaryzykuj leczenie.
              Jeśli chodzi o napletek u chłopców- na pewno nie jest przyklejony, często się go
              zsuwa i myje -nawet u dzidziusiów-tak robiłam z pierwszym dzieckiem, tak robię i
              teraz,ale widać są różne szkoły.
              zycze ci spokojnej nocy.
              oczekiwałam opd.na zadane pytanie a nie tego typu krytycznych, bezpodstawnych
              uwad!!!!!zastanów się o czym ty w ogóle piszesz kobieto.
              • mama_kotula Re: np cóz 16.08.08, 23:27
                ya-ris napisała:

> ciekawe czy masz dzieci...
                Mam.

> Weź sobie wyobraź (o ile możesz)ze taki maluszek jeszcze nie mówi > i nie jest w stanie powiedzieć czy coś go boli. Znam bardzo dobrze > swoje dziecko i zaobserwowałam te zmiany, które nie wie co znaczą.

Cytuję:
                "Mam teraz wrażenie że dziecko od kilku dni coś boli, bo chce zdejmować pieluszkę, i płacze jak zrobi siku do nocniczka."
                Mnie to wystarczy. Zastrzegam: nie jestem panikarą, która z każdym zadrapaniem leci do lekarza, wręcz przeciwnie.

> A jerśli chodzi o lekarza to ty lec do pierwszego internisty ze
                > swoim dzieckiem i zaryzykuj leczenie.

No ja bym poleciała. Ale może dziwna jestem i wolę natychmiast ulżyć dziecku, niż czekać dwa dni i tłumaczyć dziecku, że pani doktor Zosi Burskiej nie ma pod ręką, więc niestety musi boleć tongue_out

> Jeśli chodzi o napletek u chłopców- na pewno nie jest przyklejony, > często się go zsuwa i myje -nawet u dzidziusiów-tak robiłam z
                > pierwszym dzieckiem, tak robię i teraz,ale widać są różne szkoły.

Zgadza się, nie napisałam że JEST, tylko że BYWA przyklejony - zsuwa się na tyle, na ile się da.

> zycze ci spokojnej nocy.
                > oczekiwałam opd.na zadane pytanie a nie tego typu krytycznych,
                > bezpodstawnych uwad!!!!!zastanów się o czym ty w ogóle piszesz
                > kobieto.

No więc piszę o tym, że mnie by zależało na tym, aby ulżyć mojemu dziecku w tempie natychmiastowym. Stan zapalny/silne podrażnienie + kompres z obsiuranej pieluszki to raczej nieprzyjemna rzecz. A jak ci się nie podobają moje uwagi - trudno. Nie muszą. Mnie też się wiele rzeczy nie podoba na tym forum.
                • ya-ris dziękuję 16.08.08, 23:35
                  że uświadamiasz mi że czytanie tych marnych wypocin, to strata czasu.

gdybym uwazała że z moim dzieckiem tak źle-Pani Doktor-to nie czekałabym na
                  wizytę do pon. tylko od razu podjęłabym działania.

JESZCZE RAZ POWTARZAM -CO DO CIEBIE ZUPEłNIE NIE DOCIERA-POTRZEBUJE INFORMACJI
                  OD INNYCH DOśWIADCZONYCH MAM, a nie uwag, które dotyczą nie wiadomo kogo,
                  jakiego pytania i jakiego forum.co ty tu robisz?
                  może twoje dziecko bardziej cie potrzebuje?....
                  • mama_kotula Re: dziękuję 16.08.08, 23:39
                    > co ty tu robisz? może twoje dziecko bardziej cie potrzebuje?....

Nie, moje dzieci śpią i są zdrowe. To twoje dziecko boli penis i płacze przy
                    oddawaniu moczu, zapomniałaś?

Dziewczyno, mam dla ciebie propozycję. Poharataj sobie czymś krocze (do krwi) i
                    idź zrobić siusiu. Potem poczekaj aż wyschnie i idź zrobić siusiu jeszcze raz. A
                    potem jeszcze raz, a na koniec włóż sobie w majtki chusteczkę i nasikaj na nią,
                    pochodź tak przez godzinę. I nawet nie próbuj syknąć z bólu przy sikaniu, to
                    przecież nie jest tak źle, prawda? tongue_outtongue_out
                    I tak do poniedziałku, co? smile
                    • ya-ris współczuję towjemu 17.08.08, 07:14
                      męzowi, bo jak widać do ciebie tylko i wyłącznie należy OSTATNIEZDANIE.
                      gdyby z moim dzidzi bylo naprawde zle to od razu wezwalabym do domu pediatre,a
                      ie jak radzisz inerniste w przychdoni. Wiem co mam robic.
                      A tak w ogole to zapomnialas ze krwawie co miesiacwink

jestes sm-twoje propozycje sa chore.

Znowu odpowiedzias na temat glowny watku. dziekuje:\
                      Zycze milej niedzieli.
                      • mama_kotula Re: współczuję towjemu 17.08.08, 10:32
                        Skarbie, nie unoś się tak i nie krzycz, bo pękniesz zaraz smile

Mężowi mojemu nie współczuj, uciekł ode mnie bo taka podła sucz ze mnie.

Widzę że jednak trzeba łopatologicznie do ciebie.
                        Moja propozycja odwoływała się do twojej wyobraźni (choć teraz zastanawiam się, czy odwoływanie się do czegoś, czego nie ma, w ogóle ma sens) - chciałam ci uświadomić, jak czuje się twój syn który ma poranioną jedną z najbardziej wrażliwych części ciała i jest ona co jakiś czas oblewana moczem a w przerwach między oblewaniem siedzi sobie w kompresie z tegoż moczu. To miała na celu uzmysłowić ci moja s/m-owa propozycja (chociaż takie praktyki z s/m nie mają nic wspólnego, widzę, że pani na stereotypach jedzie uncertain).

A co do wzywania lekarza, skarbie - obojętne czy z przychodni, czy wezwiesz pediatrę do domu (ja bym w niedzielę dała mojej pediatrze jednak odpocząć i poszła do lekarza dyżurnego, no ale to ja tongue_out). Chodzi o to, że twojego syna boli penis. A ty zamiast zrobić rzecz oczywistą, czyli ulżyć dziecku w cierpieniu, klepiesz bezproduktywnie w klawiaturę i szukasz wyroczni na forum, bo "może ktoś odpowie mi na pytanie".

PS. Zapytaj męża, czy z poranionym obolałym fiutkiem czekał by trzy dni i dopiero wtedy poszedł do lekarza tongue_out
                        • deela Re: współczuję towjemu 19.08.08, 00:44
                          ROTF & LOL
                          zapomniala wspulczuc twoim dziecią

coż za niedopatrzenie :F
                          • mama_kotula Deela 19.08.08, 00:56
                            toż ja nie mam dzieci przecież, to jak ma im współczuć, hęęę?
                            tongue_out
    • osa551 Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 16.08.08, 23:33
      Jejku, nie męcz dzieciaka tylko polec do jakiejś przychodni otwartej w
      niedzielę. mama kotula ma rację, przecież dziecko się męczy. To nie zadrapanie
      na łokciu tylko coś bolesnego na siusiaku i chce czy nie chce to cały czas tym
      siusiakiem sika i jeszcze to wszystko kisi w pieluszce przy takich upałach.
      • ya-ris Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 17.08.08, 12:39
        Moje drpgie.
        dziękuje wam wszystkim za odpowiedzi.
        Jak z nich widać to nic z nich konkretnego nie wynika. (poza postem madziulca)
        szkoda czasu na to forum.
        zamiast opdowiedzi na pytanie to wyżywa się nieznająca sytuacji osoba.
        Wiesz to jednak świadczy o tym że masz problemy i nie potrafisz sobie z nimi
        poradzić. czepiasz się ludzi, niewiadmo dlaczego.
        Gdybyś miała do powiedzenia na temat, ale tobie sprawia przyjemnośc gnębiebnie
        innych , nawet przez sieć.
        wypowiadaj się na forum tam, gdzie masz coś logicznego do powiedzenia.
        pozdrawiam cie mamo kotulo. nie muszisz się już więcej produkować
        • mama_kotula Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 17.08.08, 13:05
          Cherie, nie wynika nic dla ciebie, a wiesz dlaczego?

Dlatego, że oczekiwałaś odpowiedzi "mieliśmy tak samo, posmaruj maścią z
          antybiotykiem, albo maścią lignokainową, wprawdzie na receptę, ale jak w aptece
          pokombinujesz to i bez recepty dostaniesz".
          Albo "to nic takiego, posmaruj sudocremem i samo przejdzie".

Trzy osoby, albo 4 napisały ci, że poszłyby do lekarza od razu. I to jest
          odpowiedź na twoje pytanie, w skrócie oznaczająca "nie wiem, nie jestem
          lekarzem, nie znam się i ty też się nie znasz, idź kobieto do lekarza i nie
          diagnozuj dziecka za pomocą internetu przy pomocy obcych osób, które nie
          widziały twojego dziecka i nie mają pojęcia, co mu się może na tym penisie
          dziać". Ale one zapewne się nie znają, bo nie miały do czynienia z czymś takim
          tongue_outPP, więc nie warto ich w ogóle słuchać.
          Kurna, niedługo to zaczniecie zamieszczać na forum zdjęcia wysypki z pytaniem
          "co to jest, bo mojemu dziecku wyskoczyło i bardzo piecze".

Nie zamierzałam cię gnębić, to ty podjęłaś grę, ciskając się jak puma w pralce.
          Po prostu rozpie.. mnie, że matka dwójki dzieci ma tak mało wyobraźni i
          traktuje forum jako wyrocznię.
          Być może powinnam napisać słodko i łagodnie "wiesz, na twoim miejscu jednak nie
          czekałabym z pójściem do lekarza do poniedziałku, taki słodki mały siusiaczek
          pewnie musi go bardzo boleć, bo siusie go omywają, i dzidzia na pewno cierpi ach
          i och", zamiast obrazowo odwołać się do wyobraźni, mój błąd.
          • dariafox mama kotula to bardzo nieprzyjemna rozmówczyni 18.08.08, 23:15
            i kto jej dał prawo do takiego traktowania ludzi z góry i z tym debilnym
            półuśmiechem, który już widzę oczyma wyobraźni jak siedzi przed swym kompem i
            pastwi się nad ludźmi.
            Radzę Tobie Ya-ris w ogóle nie reagować na takie posty. Żal.
            • mama_kotula <lol> 18.08.08, 23:36
              dariafox napisała:

> i kto jej dał prawo do takiego traktowania ludzi z góry i z tym debilnym
              półuśmiechem, który już widzę oczyma wyobraźni jak siedzi przed swym kompem i
              pastwi się nad ludźmi

Cieszę się, że pobudzam ci wyobraźnię, to zdrowe tongue_out
              <powiedziała, zmieniając stronę debilnego półuśmiechu, aby jej szczęka nie
              zesztywniała>
            • hanalui Re: mama kotula to bardzo nieprzyjemna rozmówczyn 18.08.08, 23:39
              dariafox napisała:

> i kto jej dał prawo do takiego traktowania ludzi z góry i z tym
              debilnym
              > półuśmiechem, który już widzę oczyma wyobraźni jak siedzi przed
              swym kompem i
              > pastwi się nad ludźmi.

Eeee tam....
              nie kazdy ma ochote dolaczyc do stada jednym chorem spiewajacych
              gasek...z EMPATIA, bo to takie modne na tym forum (empatia dla
              glupoty)...coby zednej niuni nie urazic big_grin
    • ata-07 Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 17.08.08, 11:44
      Najlepiej idż do urologa.A może się przeziębił.
      • madziczek79 Re: krew z siusiaczka u 16 -mies.chłopca 17.08.08, 12:09
        ja bym nie czekała do poniedziałku,mamy swojego pediatrę ale również
        posiadam dwa numery telefonów do pediatrów którzy jeżdżą na wizyty
        domowe o każdej porze dnia i nocy,bardzo dobrzy specjaliści którzy
        prowadzą tego typu działalność.Niestety dziecko zawsze zachoruje lub
        coś mu się stanie wtedy gdy wszystko już jest pozamykane.Skoro to
        Twoje drugie dziecko też powinnaś pomysleć o takim
        zabezpieczeniu,aby Twoje dziecko nie zostało bez pomocy.Zadzam się z
        mamą kotulą,na forum można się czegoś poradzić lub wymienić
        doświadaczenia,ale dziwią mnie posty typu"co robić ma goraczke 40
        stopni"itp bo by mi w życiu do głowy nie przyszło żeby zamiast
        szukać pomocy lekarskiej pisać na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka