agniecha293 16.10.03, 13:56 MÓJ 2-letni syn w poniedziałek będzie miał zabieg balonikowania,ponieważ ma zawęzenie po operacji zwężenia aorty,czy to jest grożne?i bolesne? jak póżniej? czy odbija się to na zdrowiu?proszę o dpowiedzi,za co dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mip1 Re: BALONIKOWANIE !!!!!!!! POMOCY !!!!!1 19.10.03, 21:47 Witaj, to już jutro, więc i tak przeczytasz to już po fakcie. Przesiedziałam z synkiem po operacji serca na kardiochirurgii kilka miesięcy i stałam się chyba "specjalistką" tej dziedziny. Naoglądałam i nasłuchałam się o różnych przypadkach. Balonowanie jest obecnie prostym zabiegiem, który wykonywany jest podczas cewnikowania serca, wprowadza się przez aortę udową cewnik z balonikiem do aorty przy sercu i nadmuchując go, rozszerza zwężone naczynie. Dziecko w tym czasie śpi i nic nie czuje. Potem ma tylko malutką bliznę w pachwinie i tyle. Powodzenia, napisz jak było i gdzie wykonano zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha293 Re: BALONIKOWANIE !!!!!!!! POMOCY !!!!!1 20.10.03, 21:15 CZEŚC. Faktycznie tak jak pisałas list przeczytałam po fakcie,ale to nie oznacza że nie podzielę się wiadomościami. Mój syn miał zabieg w Zabrzu,dokładnie dzisiaj,właśnie z tamtąd wróciłam.Niestety jesli chodzi o lekarza prowadzącego,BEZNADZIEJNY I BEZCZELNY! Brak słów!na szczęście zabieg udał się,fakt rezultaty wyjdą w praktyce. Niestety koszmar i bezradnośc po wybudzeniu.ZObaczymy jak będzie jutro. Napisz gdzie przebywałaś ,co się działo,chętnie podzielę się wiadomościami. Podaję ci ewentualnie pryw,adres: agniecha293@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
buleczka3 Re: BALONIKOWANIE !!!!!!!! POMOCY !!!!!1 20.10.03, 23:18 Zabrze, no coz , wlasnie dlatego ( choc osrodek kardiologii mam pod nosem ) jezdze do Lodzi. Tam moja mala byla operowana i tam przeprowadzam wszelkie badania kontrolne. Odpowiedz Link Zgłoś
silvarerum Re: BALONIKOWANIE !!!!!!!! POMOCY !!!!!1 02.11.03, 08:13 Moja córka miała dwie operacje w Zabrzu i czeka nas trzecia. Lekarza prowadzącego mamy bardzo dobrego. I mimo tego, że od trzech lat mieszkamy w Poznaniu, na kontrole cały czas jeździmy na Śląsk. Zresztą pewnie sama miałaś okazję się przekonać, że pacjenci są z różnych stron Polski. Poza tym to był pierwszy tak dobrze rozwinięty oddział kardiochir. dla dzieci. Może miałaś pecha i trafiłaś na paskudnego lekarza. Ja osobiście miałam okazję poznać prawie wszystkich z oddziału pediatrycznego i dwóch lekarzy jest tam naprawdę wrednych. I z obydwoma miałyśmy "okazję" się spotkać, ale jednego zmieniłyśmy prawie natychmiast, natomiast drugiego nie dało rady, bo to on dwukrotnie operował córeczkę. Fachowiec doskonały, ale jako człowiek - szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha293 Re: BALONIKOWANIE !!!!!!!! POMOCY !!!!!1 02.11.03, 12:54 CZEŚC. Może zechcesz podzielić się większą wypowiedzią,co do lekarzy i nazwisk?Jak ciężki zabieg was czeka???????Mój synuś jest po operacji zwężęnia aorty i niezamkniętego przewodu Boatala. Odpowiedz Link Zgłoś