kleo10 16.10.03, 15:41 Czy którać z was wie co się stało z tym lekiem (żelazo dla dzieci). nie ma go w żadnej aptece. Co dawać w zamian. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekii Re: Ferrum - co się stało 17.10.03, 08:33 Jeśli chodzi Ci o ferro 66, to istotnie nie ma go w naszych aptekach już z trzy lata . W naszych aptekach pozostał tylko hemofer. Ja dla synka sciągałam lek z Niemiec, bowiem miałam złe doświadczenie z hemoferem przy starszej córce . Syn niemowlaczek przy silnej anemii wyszedł z niej rewelacyjnie po miesiącu przyjmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: Ferrum - co się stało 17.10.03, 10:18 jest jeszcze ferrum lek w syropie, kupilam niedawno wiec chyba jest. Ale moj synek ma wlasnie hemoglobine 9 a mial 13 po przetoczeniu krwi jaki to lek z tych niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Ferrum - co się stało 17.10.03, 11:03 Z tym Ferrum lek w syropie to wcale nie tak łatwo. Mój mąż w zeszłym tygodniu siedział nad listą aptek w Warszawie i wydzwaniał i wszędzie mu mówili, że nie ma w hurtowniach. W końcu dodzwonił się do jakiejś apteki i tam mieli więc szybko wsiadł w samochód i udało mu się kupić. Apteka podobno mało uczęszczana więc nie wykupili. Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Ferrum - co się stało 27.10.03, 12:28 Jest też żelazo "homeopatyczne". Ferrum Metalicoum np. firmy Boiron. Podobno lepiej przyswajalne, "niechemiczne". Nie wiem tylko czy masz w pobliży aptekę homeopatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamif Re: Ferrum - co się stało 28.10.03, 14:44 Z tego co wiem, ale uruchomiłam różne znajomości w poszukiwaniu tego syropu, to jest nowy lek i podobno już go wykupili a nowy transport będzie oclony i wejdzie pod koniec tygodnia. Także wkrótce powinien być dostępny. Zamiast każą dawać Hemofer, ale to jest wstrętne w smaku. Zdesperowanym polecam szukać (telefonicznie) po aptekach. Mi w ten sposób udało się znaleźć aptekę, w której jeszcze mieli resztkę - w Warszawie. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ekii Re: Ferrum - co się stało 31.10.03, 09:25 Ja sprowadziłam z Niemiec ferro sanol w kroplach. Mały miał miesiąc zycia i silną anemię tylko 9,1,.Po miesiącu podawania hemoglobina wzrosła do 11,8. Zawartosc żelaza podobna jak w hemoferze a wchłanianie , tolerowanie , smak o wiele lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: Ferrum - co się stało 31.10.03, 09:28 Ja tez mam informacje, ze pod koniec tego tygodnia/na poczatku nastepnego ma byc. Tez juz mi sie konczy, a Hemoferu nie bede podawac, bo w oghole nie dziala na moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś