moni.tom 14.10.08, 12:18 lekarka przepisała mojemu synkowi antybiotyk i Lactoral czyli probiotyk.Czy mogę je podawać razem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybalon1 Re: antybiotyk a probiotyk 14.10.08, 12:24 podajesz antybiotyk a za pól godziny dajesz probiotyk (j zawsze daje 2 x dzienie probiotyk) staram sie tez dawac go jeszcze jakis tydzien po skonczeniu antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
aloiw1985 Re: antybiotyk a probiotyk 14.10.08, 13:34 Probiotyk powinnas podac rano i wieczorem. A pozniej jeszcze do dwoch tyg po zakonczeniu kuracji antybotykowej- tyle mnianowicie organizm regeneruje sily po przebytej chorobie Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: antybiotyk a probiotyk 14.10.08, 13:45 Probiotyk nie jednoczesnie z antybiotykiem, przynajmniej z godzine po podaniu antybiotyku. I po skonczonych antybiotykach ze dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: antybiotyk a probiotyk 14.10.08, 13:57 Przeczytaj ulotkę od probiotyku, powinno być napisane w jakich odstępach czasu od antybiotyku powinno się podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
renatek24 Re: antybiotyk a probiotyk 14.10.08, 14:18 fakt,lepiej nie łączyć z antybiotykiem. Ja również podaję Lactoral; jest dobry, bo zawiera bakterie pochodzenia ludzkiego. I mój synek go bardzo lubi, szczególnie truskawkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dussia3 Re: antybiotyk a probiotyk 15.10.08, 09:16 nie warto łączyć probiotyku z antybiotykiem; co do Lactoralu to też jest moje niedawne odkrycie i warte polecenia; bardzo łatwo sie rozpuszcza i moje dzieci go uwielbiają na opakowaniu jest Dobry Duszek i moje maleństwa zawsze wymyślają o nim bajki... Odpowiedz Link Zgłoś