mata.kan 15.10.08, 09:28 wczoraj u pediatry dowiedziałam się, że bardzo źle robie, bo posłodziłam trochę Orsalit malinowy. Jak wy podalecie Orsalit? czy ten bananowy jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Orsalit 15.10.08, 09:30 No, źle zrobiłaś. Najlepszy jest bezsmakowy, bo miły zapach bananowy czy malinowy wprowadza w błąd i po chwili słony smak to jak cios między oczy. Lepiej dawać to ohydztwo strzykawką, bokiem, żeby jak najmniej rozlewało się po języku - im bliżej gardła strzykasz, tym większa szansa, że nie zwróci natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: Orsalit 15.10.08, 09:31 Orsalit malinowy podałam zgodnie z recepturą, nie dosładzałam, córka wypiła bez problemu. Bananowego nie próbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: Orsalit 15.10.08, 09:31 Ja podawałam bananowy, niczym w smaku nie przypominał banana, smak okropny, słony, też musiałam trochę posłodzić, żeby w ogóle chociaż parę łyżek wypił. I tak się nie udało, ja mieszałam orsalit z czym się da, dolewałam do herbaty, do rumianki. Niestety wypijał tego śladowe ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Orsalit 15.10.08, 10:02 A moje dzieci mogą pić i pić ten wstrętny orsalit.Bez względu czy malinowy czy bananowy.Podaje go normalnie strzykawką. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Orsalit 15.10.08, 10:04 Orsalit trzeba rozcieńczać wg informacji na opakowaniu w 200 ml wody bodajże. Inaczej nie ma kompletnie działania. Tak wiec podawanie z sokiem herbata czy innym napojem mija się z celem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Orsalit 15.10.08, 11:16 Mieszałam z sokiem pomaraźczowym, sam był nie do przełknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Orsalit 15.10.08, 12:01 Podawałam bezsmakowy.Pili z kubeczka.Zarówno niespełna dwulatka jak i sześciolatek.Jest ponad rok później i żyją.Nie dosładzaj.Lepiej tak jak koleżanki podaj strzykawką bądź wypróbuj inny smak.Tak na marginesie to orsalit to pikuś.Podaj dziecku gastrolit.Nawet lekarze mówią że dziecko tego nie weżmie.Fałsz.Zależy które Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Orsalit 15.10.08, 12:02 Moja córka piła jakby to był najlepszy przysmak na świecie. Jeszcze wzięła łyżeczkę i sama sobie piła. Piła to po masywnym wymiotowaniu, więc może czuła, że jej to pomoże. A do tego ten malinowy smak... )) O gustach się nie dyskutuje. Mi nie musi smakować to samo Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Orsalit 15.10.08, 20:56 Podawałam i malinowy i zwykły ale kazdy rozrabiałam w herbatce, inaczej by nie wypiła. Nie wiedziałam, że nie można ale dziecko piło więc to było dla mnie najważniejsze. Coś tam musiało zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś