ewe78 22.10.08, 22:39 Podaję od kilku dni córce Pollyvacinum mite. Wcześniej była chora i z tego względu została zalecona ta szczepionka. Niestety od dziś mała ma katar i zaczerwienione gardło ale podaję szczepionke nadal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soilew Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 22.10.08, 23:07 Ja zapewne wiesz to sie bierze wzrastająco mitte submitte forte i jakos tam sie zwieksza kazda dawke.Powiem Ci jedno ja po niej nie miałam zadnych skutków ubocznych,zawdzieczam jej wiele a przede wszystkim to ze uratowano mi nerki.Miałam kilka razy zapalenie nerek ciagle bakterie i ciagle antybiotyki w pewnym momencie juz nie wstawałam z łozka.Przeleczali mi i nikt mi nie powiedział o tej szczepionce pewnie nie wiedział stara szczepionka a super ale coz kto wtedy by brał antybiotyki za kilkadziesiat zł zamiast szczepionki za kilka zł.Wziełam raz i juz 10 lat nie miałam zadnego kłopotu z bakteriami.Kiedy juz wykonczona powiedziałam o kłopocie gin on mi kazał wziasc ta szczepionke i chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
ewe78 Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 10:00 Dziękuję za odpowiedź. Boję się tylko, że mała się teraz rozchoruje i nie będzie można podawać jej tej szczepionki. A podaję ją dopiero 4 dni. Dzisiaj już zaczęła kaszleć. Odpowiedz Link Zgłoś
one.way.ticket ewe 23.10.08, 10:58 Ja byłam nią szczepiona i skutkiem ubocznym były objawy grypopodobne. Po pierwszej dawce myśłałam że umrę, ale z każdą kolejną dawką coraz słabsze A co do przeziębienia Twojej córci - z tego co wiem nie trzeba przerywać szczepień. Szczepi się nią zarówno profilaktycznie jak i leczniczo, tak więc nie przejmuj się tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 11:06 Moja córka też ma tą szczepionkę Pollyvacinum mite i lekarz kazał ją brać cały czas bez względu na to czy zachoruje czy będzie zdrowa. A mam pytanie jak długo masz ją podawać bo mnie lekarz kazał najpierw przez 6 tygodni a potem znowu taka sama dawka przez 6 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 11:24 To wy nie dajecie mitte submitte i forte czy jakos tak?Tylko samo mitte? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 11:35 Mnie taką przepisał lekarz na 6 tygodni i potem jeszcze raz 6 tygodni. A to są jakieś jeszcze inne,bo moja historia dopiero się zaczyna jeszcze nie wiem wszystkiego o tej szczepionce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewe78 Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 14:40 No ja mam na razie mite. Nawet nie wiedziałam, że jest więcej odmian. Ale już wiem i zapytam lekarza. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewe78 Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 14:39 Wiki mi powiedział, że mam podawać przez 6 tygodni ale nic nie wspominał o następnej dawce. Pewnie będzie na ten temat rozmowa przy kolejnej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: Co myślicie o szczepionce Pollyvacinum mite? 23.10.08, 22:06 Ja miałam wg schematu C co 3 dni. 1-3 submitte 1,0 ml 4-6 mitte 0,5 ml 7-8 mitte 1,0 ml 9-10 forte 0,5 ml 11-12 forte 1,0 ml Pewnie kazdy schemat jest rozpisany w ulotce.CZyli dostałam najpierw słaba dawke cała,potem sredniej (mitte) pół,potem sredniej cała.Forte (silna )pół i na koncu cała Odpowiedz Link Zgłoś