zyna 23.10.03, 08:32 Mój synek ma 10 tyg. i od jakiegoś czasu strasznie zanosi się przy płaczu, dosłownie traci oddech. Martwię się strasznie, bo płacze bardzo dużo. Czy to jest groźne? Jak sobie radzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agadd02 Re: Zanoszenie-się 23.10.03, 09:45 ja zaniosłam się pierwszy raz jak miałam 2 tygodnie, moja mama mimo że pielęgniarka i jestem jej drugim dzieckiem straciła głowę, z tego co się orientuję to nie podawała mi żadnych leków, ale zapytam ją o szczegóły i ci odpiszę, w każdym razie wyrosłam z tego pozdrawiam, wiem że to jest bardzo stresujące, ale głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
ewas17 Re: Zanoszenie-się 23.10.03, 10:27 Mój Mateusz też się zanosi i traci oddech, głównie wtedy gdy widzi obcych ludzi, nie wspominając o szczepieniach (wtedy jest najgorzej). Gdy dziecko traci oddech w takiej sytuacji najlepiej jest dać mu lekkiego klapsa (tak poradziły mi pielęgniarki), pomaga też prawdopodobnie pryśnięcie wodą w buźkę (to opinia mojej teściowej), jeżeli jest pod ręką. Gdzieś na forum ktoś pisał, że może to być związane z jakąś chorobą. Ja na razie z tym nie idę do lekarza, bo mój synek na pewno odziedziczył to po swoim tacie i nie jest jeszcze najgorzej. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
magi007 Re: Zanoszenie-się 23.10.03, 10:28 norma.... moja córka robiła to za każdym razem jak jej się coś nie podobało... były na to dwie metody: dmuchnięcie delikatne w buzię i może trochę mniej drastyczne przejechanie delikatnie ręką po całej buzi... Pani doktor po prostu kazała zmienić jej bodziec..... dmuchnięcie wracało jej przytomność w tempie natychmiastowym ))) Wyrosła, ma już dwa lata i robi to bardzo rzadko.... a swoja droga to ciekawi mnie czy po czymś takim można rozpoznać histeryczne dziecko ... bo moja Karolina zrobiła się straszną histeryczką )) Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: Zanoszenie-się 23.10.03, 12:21 Ja swojemu też delikatnie dmucham w twarzyczkę nawet jak bardzo płacze i nie mogę go uspokoić to wtedy dmucham.Np przy szczepieniu.A wogóle to bardzo lubi sie tak bawić,ja mu dmucham a on mówi mmyyy....i się uśmiecha.AM teraz 5,5 miecha. Odpowiedz Link Zgłoś
santta Re: Zanoszenie-się 23.10.03, 15:05 Mój Jaś tak się zanosi prawie od urodzenia. Teraz ma rok i niestety wciąż mu się to zdarza. Im starszy tym gorzej to wygląda, sine usta, pot na czole. Byłam z nim u neurologa i powiedział mi ze to nie choroba, ze niektóre dzieci tak mają i że z tego się wyrasta. Niedotlenienie mózgu przy czym takim się nie zdarza. Marta i Jachu(20.08.2002) Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Zanoszenie-się 23.10.03, 21:58 Mój (teraz 22 miechy) zanosi sie jak się czegoś bardzo przestraszy. Najgorszy przypadek był, jak przypadkowo gwałtownie rozgłosił BARDZO radio. Wtedy zaniósł się aż do bezdechu i utraty przytomności. Ale akurat w przypadku bezdechu przy zanoszeniu się utrata przytomności natychmiast przywraca oddech. Do tej pory mu się zdarza zanieść - do sinienia i prawie bezdechu. Nie przejmuję się tym specjalnie. Ponoć maja tak dzieci wrażliwe emocjonalnie. Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś