mama_anuszy 04.11.08, 17:34 witajcie, dziś odebrałam wyniki badania moczu mojej 3-latki: leukocyty 10-15 wpw i erytrocyty 4-6, to już chyba problem... Jutro do pediatry ale czy to coś Wam mówi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 11:49 Posiew trzeba zrobic i tyle. Mozliwe, ze ma zakazenie ukladu moczowego Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 19:01 Dostaliśmy furagin ale Mała ma też upławy i lekarka powiedziała że to może mieć wszystko związek. Po Furaginie mamy jeszcze raz zrobić badanie. Dzięki dziewczyny za odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 19:15 A posiewu to ta mila pani nie kazala zrobic??? Bo tak furagine w ciemno to ... odwaga... Szczegolnie przy takich wynikach. Przy okazji zle pobranie przy leukocytach i erytrocytach to tez niezly wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 19:23 no właśnie miła Pani nie kazała robic posiewu.Ja myślę że te wyniki są spowodowane upławami, zresztą napomknęła dziś o gin,dziecięcym (łomatko)jeśli nie przejdzie. Chyba to początek naszej drogi.... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 19:50 Jestem pośrodku tej drogi Dziecko 2,5 letnie po infekcji ukł.moczowo-płciowego , po leczeniu ginekologicznym i nefrologicznym,w oczekiwaniu na cystografię ( kończy Bactrim a potem Urotrim ). Lekarz zasugerowany złym wynikiem moczu ogólnego nie chciał czekać z posiewem i przepisał furagin (a ja głupia chociaż doświadczona zgodziłam się na to) skutkiem czego infekcja się zaleczyła poczym był nawrót z totalnym zaburzeniem mikcji (dziecko sikało pod siebie ). Na twoim miejscu zrobiłabym jak najszybciej-nawet jutro posiew moczu- i udała się do gina dziecięcego - Twój głos może zmienić świat niepełnosprawnych. Podpisz się pod petycją Odpowiedz Link Zgłoś
anitka_dzidzi Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 20:50 U nas podobnie niecałe 3 latka leukocyty 10-15.Powiedziałam pediatrze, że mała ma pupę zaczerwienioną pomimo tego, że w dzień już od ponad roku pieluszki nie używamy i że w nocy nie śpi i strasznie się moczy (pomimo tego, że wcześniej się już z suchą pieluszką budziła).Pani doktor zamiast dać mi skierowanie na badanie moczu o które prosiłam) zapisała po prostu clotrimazol - więc badanie zrobiłam sama ( w międzyczasie małą zaczął już pobolewać brzuszek a nawet miała stan podgorączkowy). Kiedy poszłam z wynikami pani doktor bardzo się zdziwiła i stwierdiła, że przy takim poziomie leukocytów to nic dziwnego, że malutką boli brzuszek i ma stan podgorączkowy... Obecnie jesteśmy na 10-cio dniowej kuracji bactrimem i do tego cebion. Po kuracji mamy powtórzyć badanie moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 21:01 Problem pediatrow jest taki, ze sa od ogolu chorob. Czyli rozpozna ospe, odre i takie tam choroby. Zakazenie ukladu moczowego.. O tym slyszalo nieiweilu,. mozliwe, ze jak mieli na bodajze 5 roku zajecia z nefrologii to wiekszosc z nich juz gdzies staz odbywala czy cos, bo po prostu eni wiedza, a szkoda, bo coraz wiecej dzieci ma albo zakazenia albo wrecz wady ukladu moczowego. I to jest straszne Odpowiedz Link Zgłoś
anitka_dzidzi Re: leukocyty 10-15 05.11.08, 21:24 No niestety jest to prawda. Szkoda tylko, że cierpią na tym nasze maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś