Dodaj do ulubionych

Brzydki zapach z ust :/

16.11.08, 20:54
Mój synek ma 1,4 miesiące. Od jakiegoś czasu bardzo brzydko pachnie mu z ust.
Przypomina to zapach wymiotów uncertain Myjemy mu ząbki 2 razy dziennie, pastą dla
dzieci Elmex. Ostatnio nawet czyścimy mu język. Czy to może oznaczać jakąś
chorobę układu pokarmowego?? Nie ma znaczenia co zje. Czy jest to zupa cZy
mleko jest tak samo sad Poradźcie coś drogie mamy.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • joannaklekowiecka Re: Brzydki zapach z ust :/ 16.11.08, 21:39
      moja ma to co jakiś czas ale ma stwierdzony refluks przełykowo-żołądkowy (przy
      okazji innego problemu w szpitalu zlecili nam USG i tak się wydało).
      Jak się refluks nasila, to idziemy do lekarza po Helicyd i dajemy na czczo rano.
      Poza tym zagęszczam troszkę mleko kaszką, nie daję pić na leżąco, ograniczam
      soki owocowe i ogólnie daję picie w małych a częstych ilościach, żeby się nie
      opijała.
      Ale i tak czasami po przebudzeniu jedzie jej z buzi jak dorosłemu ;/
      • magzela Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 13:15
        lamblie!!!
        tak mój miał 1,5 roku jak mu wyszły. Lekarka - bardzo dobra,
        powtarzała czesto ze jeśli dziecku brzydko pachnie z buzi to robaki.
        Zróbcie test enzymatyczy na lamblie i będzie wiadomo. Pozdrawiam
        • panelka76 Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 14:19
          Pomyślałam o tym samym co poprzedniczka.
          • mynia0 Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 14:36
            może pasożyty, u nas przewlekła infekcja w gardle, bez gorączki i
            innych objawów. teraz, jak czuję zapaszek, to wiem, że będzie
            angina confused
        • slonko1335 Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 15:00
          I u mojej były to lamblie.
    • manna_poranna Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 14:41
      u nas tak się dzieje, kiedy mamy problem z 3 migdałem, zazwyczaj kończy się na
      antybiotyku.
    • agnieszka_i_dzieci Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 18:52
      Może skonsultuj to raczej z pediatra niż z mamami na forum.
      To może być objaw: pasożytów, problemów z jelitami, chorób gardła, odwodnienia.....
      • mmr26 Re: Brzydki zapach z ust :/ 17.11.08, 19:47
        O rany!!! Ale mnie nastraszyłyście!!!! Co to te lambie????? Wizytę mamy w sobotę
        i napewno powiem jej o tym. Odwodnienie to raczej nie, chory też nie. Refluks
        wykluczam. Mały nigdy nawet nie ulewał. Mleka nie pije, je kaszki 2 razy
        dziennie. Synek chodzi do żłobka i może stąd te robaki???? Dzięki i pozdrawiam.
        • lauresia Re: Brzydki zapach z ust :/ 18.11.08, 09:37
          A jakie są jeszcze objawy przy lambiach? moja ma dziwny zapach z ust i kupka ma
          taki sam zapach,nie wiem co to,raz się nasila a niekiedy wcale go nie czuć.
          • slonko1335 Re: Brzydki zapach z ust :/ 18.11.08, 12:37
            Objawy przy lambliach mogą być może ich nie być wcale, mogą być rozmaite,
            wszystkie na raz albo tylko jeden z nich. Brzydki zapach z ust, biegunki,
            zaparcia, kupy ze śluzem, złe wyniki krwi, bóle brzuszka, brak apetytu, nocne
            budzenie, lejący katar, ciągły kaszel, itd....U nas był to katar, kaszel w
            czasie spania, bóle brzuszka, niewyjaśnione temperatury, brak apetytu no i ten
            zapach....
            • mynia0 Re: Brzydki zapach z ust :/ 18.11.08, 13:01
              zrób badanie kału w kierunku pasozytów i wszystkiego sie dowiesz.
              • papiki Re: Brzydki zapach z ust :/ 18.11.08, 13:11
                Córka jak ma nasilone ząbkowanie i mocne ślinienie to jej śmierdzi z
                ust.
                • oli.nek Re: Brzydki zapach z ust :/ 18.11.08, 13:19
                  mojej córce śmierdziało z ust z powodu pasożytów. dokładniej, w badaniach kału
                  wyszły jaja glisty ludzkiej. odrobaczałam chemicznie kilka razy - zniknął
                  kaszel, katar, zbielały zęby, przestało śmierdzieć z buzi etc. we wrześniu
                  ostatni raz odrobaczałam chemicznie, teraz wzięłam się za odgrzybianie balsamem
                  kapucyńskim.
    • sowka10 Re: Brzydki zapach z ust :/ 20.11.08, 08:42
      U nas ten sam problem. Właśnie wczoraj odebrałam wyniki i pasożytów nie wykryto. Lekarka to zbagatelizowała, zasugerowała aby przemywać jej podniebienie rumiankiem, który zabija bakterie. Tylko czy to wystarczy, zastanawiam się czy nie skonsultować tego z innym lekarzem. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka