tarja30 31.12.08, 21:16 malucha? czy prawoślazowy bedzie ok? lekarka wlasnie zaproponowala ten ale jestem ciekawa jakie stosujecie i maluszkow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka.i.maja Re: jaki syrop przeciwkaszlowy dla 2,5 miesieczne 31.12.08, 21:27 Moja lekarka dla trzymiesięcznej córki poleciła tylko homeopatyczny - drosetux. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: jaki syrop przeciwkaszlowy dla 2,5 miesieczne 01.01.09, 04:31 u takiego maluszka tylko homeopatia. Albo klasyczny syrop (np. Drosetux) albo - jak dla mnie dużo skuteczniejsze - krople Tertephedreel. Podaje się 2, max 3 kropelki, bez rozcieńczania, na łyżeczce, dziecko nie protestuje bo ilość malutka. Podaje się 4-5 razy na dobę i dodatkowo w przypadku nagłego ataku kaszlu. Kaszel przechodzi po chwili i do tego bardzo szybko się leczy - córce zazwyczaj mijał całkowicie w niecały tydzień, nawet czasem szybciej niż katar Odpowiedz Link Zgłoś
jayin Re: jaki syrop przeciwkaszlowy dla 2,5 miesieczne 01.01.09, 15:36 My podajemy Stodal. Po "niecałe pół" łyżeczki, dwa razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś