Dodaj do ulubionych

zabawa siusiakiem

12.11.03, 21:27
Moj Kubus ma 7 miesiecy i od jakiegos czasu przykazdej okazji jak tylko go
rozbieram to on sie bawi swoim siusiaczkiem. Troszke sie boje bo robi to
niedelikatnie. Czy to jest normalne? Czy on po prostu odkrywa swoje cialko?
Obserwuj wątek
    • kasia_mama Re: zabawa siusiakiem 12.11.03, 22:35
      Ja nie mam co prawda synka, ale nasza pani doktor pediatra mówi, że takie
      zabawy siusiakiem przez chłopców są jak najbardziej normalne.
    • zgagusia Re: zabawa siusiakiem 12.11.03, 22:50
      nic sie nie martw - to najzupelniej normalne smile))))) Mam dwoch synkow i kazdy z
      nich wlasnie ok. 6 m-ca 'odkryl' siusiaka. Wszyskie pozostale czesci ciala
      dziecko w ciagu dnia moze dotknac tam natomiast ma pieluszke. Wiec jak tylko
      go 'odkryje' dotyka przy kazdej sposobnosci - zmienie pieluchy czy kapieli.
      Dotyka, oglada, dziwi sie... Nie boj sie ze robi to niedelikatnie, tak Ci sie
      wydaje, synek nie sprawia sobie bolu. Trzeba tylko uwazac zeby nie zabrudzil bo
      moze sie zrobic stan zapalny, ale przy kapieli daj mu sie bawic ile chce. Jak
      juz sie 'zaznajomi' z ta czescia ciala to zainteresowanie przechodzi smile
      pozdrawiam
      agnieszka
    • osmag Re: zabawa siusiakiem 13.11.03, 16:39
      No pewnie to taka fajna nowa rzecz, troszeczke sie wyciaga( czasami mialam
      wrazenie ,ze moj synek zaciagnie go sobie na glowke.
      Dziecko przez dotyk poznaje schemat wlasnego ciala. Najpierw dotyka
      raczki ,wsadza do buzi, potem sa nozki i wreszcie T O.
    • mirka17 Re: zabawa siusiakiem 14.11.03, 09:09
      Mam dwóch synów, jeden już dawno wyrósł z zabaw sikawką a drugi maluch bawi się
      przy każdej sposobności. Też wyrośnie, tak jak i Twój. On nie widzi w tym niec
      dziwnego tak samo jak w zabawie rączkami nóżkami samochodzikami. Nie martw się,
      jest dobrze. Mirka
    • katmig Re: zabawa siusiakiem 14.11.03, 10:36
      Moje dzieciątko też ostatnio odkryło sikawkę i z upodobaniem korzysta z okazji
      aby sprawdzic czy jeszcze tam jest smile) A ma dopiero 6 msc. Co prawda cierpnę
      widząc jak go sobie naciąga ale to przecież chłopak... A niektórym tak zostaje
      do końca... smile)))))
    • elester Re: zabawa siusiakiem 16.11.03, 13:10
      mój 2-letni synek też bawi sie siusiakiem, pani doktor powiedziała jednak żeby
      sie tym nie martwić, samo przejdzie,to naturaklne, że dziecko odkrywa swoje
      ciało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka