IP: *.tomaszow.mm.pl 25.11.03, 23:02
Chciałabym prosić Was o opinie na temat infacolu. Czy pomaga rzeczywiscie na
kolkę? Warto spróbować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Isia Re: Infacol IP: *.chomiczowka.net.pl 27.11.03, 13:22
      Kiedy moj synek mial kolke nie pomagalo wlasciwie nic, ani Infacol, ani woda
      koperkowa ani Plantex. Ale juz w przypadku mojej siostrzenicy Infacol bardzo
      pomogl. Kazde dziecko jest inne, jednemu pomoze innemu nie, musisz po prostu
      sprobowac. Wydaje mi sie, ze na kolke tak naprawde jest tylko jedno lekarstwo -
      czas. Pozdrawiam i glowa do gory! Kolka mija po trzecim, maximum czwartym
      miesiacu, doslownie z dnia na dziensmile)
    • yula Re: Infacol 27.11.03, 17:01
      zgadzam sie z przedmowczyniasmile Kazde dziecko jest inne i poki nie sprobujesz
      sie nie dowieszsad Ja wyprobowalam koperek, Esputikon (chyba jakos
      tak),kropelki R37, i w koncu Infakol. Mojemu w koncu Infokol troche pomogl,
      reszta nie dzialala
    • Gość: Drumla Re: Infacol IP: *.tomaszow.mm.pl 27.11.03, 20:28
      Spróbowałam! Po upływie 1 doby od rozpoczęcia podawania jest wyraźna poprawa.
      Macie rację, po prostu terzeba wypróbować lek, bo każde dziecko jest inne. Mam
      nadzieję, że będzie działał jak najdłużej, bo Gripe Water też działał na
      początku, a potem przestał... Pozdrawiam.
    • poleczka2 Re: Infacol 28.11.03, 09:42
      Pomaga, mojemu malemu pomogl.
    • lch74 Re: Infacol 28.11.03, 14:00
      Zaczęłam podawać Infacol małemu jak skończył 1 miesiąc i na początku działał, teraz niestety nie pomagasad Przerzuciłam się (od wczoraj) na wodę koperkową(Gripe Water) i zobaczymy. A tak przy okazji, bo na ulotce nic nie napisali... Jak najlepiej podawać Gripe Water, przed jedzeniem, po jedzeniu czy w odstępach 3 lub 4 godzinnych niezależnie od pory posiłku? Czy ktoś z Was ma wypróbowany sposób? Będę wdzięczna za podpowiedzismile Pozdrowieniasmile
      --
      Vicky i Rysiu (26.08.'03)
      • ariana1 Re: Infacol 28.11.03, 21:39
        Ja zaczęłam podawać swojej córce Gripe Water od 3 tyg. życia, mimo że na ulotce
        jest napisane od pierwszego miesiąca. Miała tak straszne kolki ,że nie dawałam
        sobie rady! Zaczęłam od 1 ml ( w strzykawce) a potem zwiększyłam do 2ml.
        Podawałam jej przed każdym posiłkiem , a ponieważ karmiłam piersią , więc było
        to kilka razy na dobę. Dlatego podawałam 2 ml nie więcej. Kolki jak ręką odjął!
        Profilaktycznie dawałam jej Gripe water do końca 4 m-ca.
        • lch74 Re: Infacol 29.11.03, 10:41
          Wielkie dziękismile Będę dawać przed każdym posiłkiem, jako że karmię piersią i jest to więcej niż 6 razy, to będę podawać taką dawkę, by nie przekroczyć 30ml na dobę... Może zadziałasmile Mały właśnie skończył 3 m-ce ale nadal przy jedzeniu się pręży i popłakuje i wtedy nie chce jeśćsad
          Pozdrowieniasmile

--
          Vicky i Rysiu (26.08.'03)
          • katamarynka Re: Infacol 30.11.03, 22:01
            Gdy moja Emi prezyla sie wlasnie w tym wieku podczas ssania pomagalo gdy
            zrobilam jej chwilke przerwy i dalam ja do pionu. Wtedy jej sie odbilo i mogla
            spokojnie jesc dalej. Niestety na chwilke. Potrafila tak kilka razy odbijac w
            ciagu jednej rundysmile Ja wyczytalam ,ze dobrze dziala picie kubusia przez mame -
            i rewelacja - skonczyly sie problemy z kupka. Wczesniej Emi bardzo cierpiala
            zanim zrobila kupke. Ale musialam dziennie litr tego kubusia (koniecznie z
            jablkiem) wypic. Ja zapomnialam albo mi braklo zaraz byla afera z kupka. Teraz
            nie moge patrzec na Kubusiasmile U nas pomagal z wymienionych specyfikow jedynie
            infacol. A kolki skonczyly sie gdy Emi zaczela jesc skrobane jabluszko gdy
            skonczyla 4,5 m-ca.
            • lch74 Re: Infacol 03.12.03, 10:22
              Woda koperkowa nie pomogła, wręcz było jeszcze gorzejsad Dalej podaję Infacol... Spróbuję z tymi Kubusiami, musi być koniecznie z jabłkiem, tak? A sam sok jabłkowy nie wystarczy? Rozcieńczałaś wodą?
    • mamalgosia Re: Infacol 29.11.03, 14:23
      słyszałam, że czasem pomaga i chyba warto próbować. Mojemu synkowi nie pomógł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka