amigo.z 14.12.03, 23:38 Moja córeczka - 4 tygodnie - strasznie się pręży i czerwienieje, przy tym płacze. Zasypia na pięć minut i budzi się z podobnymi objawami. Czy to jest kolka jeśli tak to jak sobie z nią najlepiej radzić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olivkaaa1 Re: kolka 15.12.03, 10:45 z moją maleńką miałam podobną historię, była to kolka nie pomagało nic dostałam od ciotki przepis przedwojennej lekarki na kolke poskutkował choć wydaje sie nieco okrutny ale naprawde warto pierwszy raz zrobiła to teściówka bo mi trzęsły się ręce a więc: zaparzyć saszetke rumianku, mięty i pół łyżeczki soli w filiżance po wystygnięciu specyfiku w mommencie bólu nabieramy napar w małą gruszkę do noska i robimy lewatywkę, dziecko nie boli włożenie czubka gruszki na około 0,5 cm. u mojej lali poskutkowało zaczeło jej zchodzić strasznie dużo czegoś podobnego do gęstego śluzu. zaznaczam że nie od razu, czasem po 30 min czasem po 3h. Po trzecim razie przeszły bóle, zrobiłam to jeszcze 4 dnia. Polecam, na Ole nie działa proszek rtoisty, masaże, Gripe Water i żadne inne specyfiki, Trochę strach ale potem dużo spokoju Odpowiedz Link Zgłoś