Dodaj do ulubionych

leczenie pasozytow i alergia

17.03.10, 20:47
czy ktos z Was leczac na pasozyty podawal tez jakies leki na
alergie?podejzewam,ze mojeje coreczce nalozyly sie 2 sprawy.jestesmy w trakcie
leczenia pasozytow ale ma caly cza kaszel,taki z gardla,suchy i czasem co
kilka sekund.od wczoraj jest lepiej ale jednak.mala bierze juz ponad 2 tyg
Xyzal,lekarz twierdzi ze kaszel moze byc alergiczny i moze bedzie trzeba
wlaczyc jeszcze inne leki na alergie
ale jakie,nie wiem
corka jest alergiczka,z testow wyszla leszczyna i biala brzoza.czy to juz czas
na ich pylenie?
Obserwuj wątek
    • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 17.03.10, 21:43
      moja Gabi też jest w trakcie kuracji u tego samego doktora.... również jest
      alergiczką i dostaje ketototifen + xyzal.
      • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 17.03.10, 21:46
        a co to za lek?
        a na co jest uczulona?tez miala ciagle kaszel,pokaslywanie mimo leczenia
        lamblii?dr mi powiedzial dzis na temat kaszlu ze nie podoba mu sie to i mam
        zadzwonic za kilka dni i ewentualnie cos przepisze
        • letizia2 Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 09:20
          Ketotifen: zapobiega atopowemu zapaleniu skóry, alergicznemu nieżytowi nosa i
          zapaleniu spojówek.

Xyzal jest praktycznie na to samo. Też na nieżyt nosa i pokrzywkę
          Ketotifen to leki starej generacji.

Jak podajesz te leki? Ketotifen i xyzal tego samego dnia???
          Na kaszel to raczej nie pomoże.
          Na kaszel to dają zazwyczaj lekarze singular(u nas się nie sprawdził).
          • oliwkawawa Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 09:56
            moje dziecko w czasie leczenia robactwa normalnie przyjmowało lek który
            dostaje przewlekle.
            Zaditen (lepsza wersja ketotifenu)
            Ważne, aby nie dawać dziecku leków w postaci syropów w czasie leczenia
            bo to sam cukier niestety... A jeśli nie można wyłączyć podawania leków
            to zastąpić syropy tabletkami (my braliśmy Zaditen w tabletkach)
            • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 10:28
              wiec jak poradzic sobie z kaszlem?u nas to byl jedyny objaw pasozytow a lekarz
              powiedzial,ze napewno jej minie po przeleczeniu.ale kiedy minie?wczoarja gdyz
              rozmawialismy powiedzial,ze martwi go ten kazel.musi byc jakis sposob na
              kaszel.u nas singulir tez sie nie sprawdzil,odstawilam.ja juz glupia jestem bo
              nie wiem czy pokasluje bo ma pasozyty czy nalozyla nam sie alergia do tego
              wszystkiego
              brala 2 tyg berodual i pulmicort i niec nie zadzialal.wiec nie wiem jak sie tego
              pokaslywania pozbyc...
              • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 11:48
                Mojej córce alergia objawia się tyko skórnie. Nie miewa kaszlu.
                Ketotifen dostaje w tabletkach przewlekle. Xzyzal (3/4 tableki) dr. Ozimek dodał
                nam na czas kuracji.
                Gabi w trakcie kuracji tez przekaszlała jedną noc i tylko noc. Mniemam, ze to
                efekt kuracji bo ona nie miewa kaszlu !

Nam pogorszyła się teraz skóra głownie na nogach,. Dr. powiedział, ze tak może
                być i jeśli by się pogarszało to mamy się kontaktować.

Generalnie widzę u nas delikatną poprawe. Skóra stała się mieksza, cienie pod
                oczami mniejsze, kolor twarzy inny.
                Ale i tak jestem już głupia.
                • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 11:52
                  ja tez glupiejesmile
                  kurcze u nas ciagle byl problem dziwnego kaszlu,pokaslywanie z
                  gardla,czasem chrzakanie
                  bylam pewna ze to wina glownie tych pasozytow a tu konca nie widac
                  • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 12:26
                    Mam pytanie bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam kaszel pojawia się jak dziecko ma
                    pasożyty?
                    • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 12:33
                      ja glownie dlatego sprawdzala pasozyty bo moja corka czesto ma
                      pokaslywanie,frekfencja w przedszkolu jedna z lepszych,zero
                      antybiotykow ale dostawala sterydy.alergolog powiedziala,ze jest
                      poczatkujaca astmatyczka.ale kiedy nam nie pomagaly juz sterydy ani
                      syropy zaczelam szukac i znalazlam tyle tylko bylam pewna,ze jak
                      zaczne leczenie to minie a tu d...
                      Coreczka miala kaszel juz mc i tak ciganie sie do dzi,jest
                      inny,mniej ale jest.wziewy wlasnie nie pomogly,brala 2 tyg i
                      doastala tynidazol ponad tydzien temu.praktycznie czestotliwosc
                      kaszlu jest taka jak byla
                      a kaszel jest rowniez jednym z wielu objawow kaszlu.najbardziej
                      kaszle w nocy a moja ma po wstaniu
                      • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 12:36
                        przepraszam,kaszel jest jednym z objawow pasozytow
                        • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 12:46
                          ja tu już opisywałam swoją historię! Także oliwkawawa pokazała mi zdjęcia
                          swojego dziecka moje ma identyczne, mimo mojej diety, a u niej były to pasożyty,
                          teraz moja córka zaczęła pokasływać była pediatra nic nie stwierdziła że dzieci
                          tak czasem mają!
                          • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 12:57
                            ja nie wiem jak sie pozbyc tej pokrzywki,suchej bardzo skory,robi
                            sie bardzo czerwona po kontakcie z woda.

a lekarz,ktory mowi ze czasem tak dzieci maja,owszem ale z jakis
                            powodow
                            • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 13:09
                              U nas są to placki suchej czerwonej skóry, choć powiem że tak ładnej skóry jak
                              ostatnie3 dni nie miała od pół roku. Żeby tak dalej, ale pojawił się kaszel. Ja
                              osobiście smaruję ostatnio Atopin dobry balsam z apteki, skóra robi się gładka i
                              bardzo dobrze nawilża!
                              • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 13:16
                                to ja juz nie wiem,wiekszosc widzi juz poprawe po jedej serii
                                leczenia a u nas bez zmian+te plackisad
                                smaruje kremem specjalnym emolium.oczywiscie na nozka ma malutkie
                                plamki(zawsze ma je sezonowo jesien-zima)na brzuszku znow w dotyku
                                jak gesia skorka i na wewnetrznych udach.czasem ja to swedzi glownie
                                na udach
                                ja chyba dam dzis wapno
                          • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 13:20
                            rozumiem, ze piszesz o zdjęciach skóry dziecka tak?
                            chętnie bym zobaczyła jakie zmiany u Was dały pasożyty
                            • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 13:52
                              o zdjeciach?nie robilam zdjec.chyba ze nie do mnie pytaniesmile
                              • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 13:55
                                Ja mam zdjęcia z naszymi plamami ale nie wiem czy ma pasożyty, ale oliwiawawa
                                ma swoje potwierdzone ze to przez pasozyty mogę znaleźć to może komuś się przydać
                                • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:00
                                  własnie o zdjęcia oliwkowej mamy prosiłam smile
                                  • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:01
                                    aaa to ja chcetnie tez bym zobaczyla takie zdjecia
                                    co wam pomaga na te placki?
                                • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:02
                                  W poscie pasozyty? a może grzyby? tam w tym poscie sa zdjecia,nie kopiuje strony
                                  bo nie sa moje,niechce być o coś oskarżona smile
                                  • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:05
                                    a jak zatytulowany jest post?smilenie mozesz skopiowac postu?
                                    • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:11
                                      znalzłam!
                                      no na maleństwie wygląda to inaczej niż na mojej 4latce ale typ zmian
                                      szczególnie na nogach jest identyczny.
                                      zastanawiam sie czy to zjdzie po zakónczeniu kuracji... ?

ps. farfalina, szukaj po autorze i znajdziesz, tytuł wątku jak podany przez
                                      poprzedniczkę.
                                    • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:12

fotoforum.gazeta.pl/5,2,oliwkawawa.html Mam nadzieje ze Oliwiawawa sie nie
                                      pogniewa przeciez to dla dobra naszych pociech! smile
                                      • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:17
                                        kurcze sama nie iwem czy to to,nie wiem jak wyglada to w dotyku?u
                                        nas w ciagu dnia jest koloru skory a w dotyku jak skorupka.podczas
                                        mycie robi sie czerwone ale tez takie rozlane plamy
                                        no i co z tym zrobic?wapno chyba nie zaszkodzi,prawda?kiedy to
                                        cholerstwo znikniem,my w sobote dajemy 2 czopek i az sie boje czy
                                        nie wyjdzie jeszcze wiecej...
                                        • malamajamama Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 14:24
                                          Czyli u was inaczej te pasożyty się objawiały, bo my to mamy takie same plamy i
                                          nie wiem co robić, badalam owsiki ale nic nie wyszło myślę spróbować z felixem,
                                          u nas to są szorstkie plamy, choć na nóżce ma jedną taką jakby skorupę koloru
                                          skóry, ja to już zgupiałam od listopada się męczymy dieta moja, bo karmię
                                          piersią teraz jem wszystko i jest o.k nie mogę trafić na dobrego specjalistę
                                          który mogłby mnie pokierować
              • oliwkawawa Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 15:11
                farfalina wy jesteście dopiero po jednej dawce leku na robale? na to
                trzeba czasu. pasożyty mają swój cykl rozwojowy i nie za pierwszym
                razem tłuczesz wszystkie.

pogorszenie w trakcie leczenia oznacza że robactwo jest i się broni
                przed chemią, wydalając toksyny.

co do moich zdjęć-jasne że się nie gniewamwink

u nas kiedy jeszcze były owsiki stan skóry pogarszał się wieczorem,
                często po kąpieli. mnie to zmyliło, bo takie objawy są przy AZS-skóra
                nie lubi ciepła i się zaognia (po kontakcie z ciepłą wodą). Ale po
                wyleczeniu, tak jak pisałam, problem zniknął.

I polecam badać dzieci w Felixiesmile
                • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 15:31
                  u nas skóra pogarsza się wieczorem, po kąpieli...
                  rano jest nieźle.

oliwkawawa napisz prosze co działo się ze skórą Twojego dziecka podczas
                  wybijania robali ????
                  -
                  Martynka 01.08.2004 i Gabrysia 27.02.2006
                  • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 18:15
                    wiec mi sie wydaje,ze poza tymi plamami suchymi na dloniach ktore sa od jakiegos
                    tygodnie(po podaniu czopka)wydaje mi sie,ze reszta tych suchych plamek to
                    wlasnie AZS,dlatego poniewaz moja mala ma to praktycznie od urodzenia i ciagle
                    miala robione jakies masci za 5 zl

wiec musze byc cierpliwa.kaszlu dzis juz nie slysze.w sobite dajemy drugi czopek

ale mala zgrzyta zebami,nie codziennie ale jednak.owsiki w felixie nie
                    wyszly,ale rozmawialam z dr Kamirska i powiedziala,ze nie musza wyjsc nawet jak
                    sa.wiec tak jak myslalam,natomiast nasz dr O mowi,ze jesli nie wyszly to ich nie
                    ma..
                    powtorze za 10 dni szkielka.
                    bo chyba przy lambliach nie ma objawu zgrzytania zebami?czy jest?
                    • arsloneczko Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 20:51
                      A może wymaz z gardła lub z nosa warto zrobić? moja córka męczyła
                      sie z katarem dwa misiące. Kończył się a potem nagle zaczynał i
                      powodował okropny kaszel w nocy. Poprosiłam o wymaz z nosa. Pediatra
                      powątpiewała że coś wyjdzie bo w danej chwili katarek minimalny. No
                      ale okazało się ze ma bakterię w nosie.
                      • farfalina Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 20:56
                        a to dobry pomysl.dzieki
                    • oliwkawawa Re: leczenie pasozytow i alergia 18.03.10, 22:28
                      oliwia, w czasie wybijania robali generalnie było to co na fotkach widać, ale
                      bardziej zaostrzone. po 2 dniach od podania leku nagła poprawa i skóra czysta.

z tego co czytałam jak się tłucze glistę to nasila się kaszel,

co do badania owsików, ja uważam że może być tak że jeśli nie wyszły owsiki to
                      nadal mogą być, bowiem zależy to od tego jak ktoś pobierze próbki, z jaką
                      dokładnością oraz od cyklu rozwojowego owsika.
                      • letizia2 Re: leczenie pasozytow i alergia 19.03.10, 09:19
                        Ja robiłam starszemu dziecku wymaz z nosa i gardła, nie wyszło tam nic
                        niepokojącego.
                        Kaszel ustąpił po leczeniu flumyconem na grzybice i zastosowaniu diety.
                        Wcześniej dziecko kaszel miało po zaśnięciu, albo rano.
                        Kaszel był suchy, duszący. Osłuchowo zawsze czysta.
                        U nas alergii nie stwierdzono.
                        • oliwia244 Re: leczenie pasozytow i alergia 19.03.10, 12:40
                          no to właśnie mnie jest o tyle trudniej w tym leczeniu, ze Gabi ma bezwzględnie
                          alergię i zmiany alergiczne mieszają się z tymi co daje to co w niej siedzi. co
                          siedzi to nie wiem bo badania wskazały jedynie na candide+ , a na leczenie
                          zdecydowałam sie na podstawie oceny wyglądu Gabi przez dr.O.
                          Widzę rezultat leczenia choć niestety nie tak jednoznaczny i spektakularny jak
                          bym tego oczekiwała sad
                          • letizia2 oliwia 19.03.10, 13:01
                            Napisałam do ciebie, odbierz pocztę. Jak możesz to napisz jakie mieliscie objawy
                            i co ustąpiłosmile
                            Pozdrawiam
                            • farfalina Re: oliwia 19.03.10, 13:06
                              rozmawialam dzis jeszcze z kolezanka,ktorej dziecko ma astme i leczy
                              sie u tej samej alergolog co my chodzimy i ona twierdzi ze jak jest
                              stwierdzona astma to jest a pasozyty nasilaja jeszcze bardziej
                              objawy-kaszel,ze kaszel nie jest objawem tylko pasozytow
                              moja miala podejzenie astmy,ale nie ma poprawy po wziewach.ja bardzo
                              licze na wyciszenie kaszlu jak przelecze lamblie ale kiedy bedzie
                              lepiej??nikt nie pisze o tym jak dlugo trzeba na to czekac
                              • letizia2 Re: oliwia 19.03.10, 13:10
                                Zadzwoń do dr.O i zapytajsmile
                                • farfalina Re: oliwia 19.03.10, 13:38
                                  no tak tylko dr O nie widzi po dziecku,ze ma astme...smile
                                  • ada.ula.mela.03 Re: oliwia 19.03.10, 14:30
                                    Moja 5latka zaczęła kaszleć po vernicadis a leczona była tylko w ramach
                                    'solidarności'przy gliście u małej.To mnie tkneło że w niej też coś siedzi
                                    glista nie wyszła ale lamblie i owszem.Dodam że vernicadis musiał je tak
                                    rozdrażnić że dostała zapalenia płuc.W trakcie leczenia lambli kaszel
                                    sporadyczny.A spotkałyście z tym że przy lambliach są zażółcone żranice?
                                    • farfalina Re: oliwia 19.03.10, 18:15
                                      ja wlasnie dzis sie dowiedzialam o takim objawie lamblii-zolte bialka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka