kozzy82 23.04.10, 11:10 Witam , Gdzie moge znalezc jakies rzetelne info w jezyku polskim , na temat Chlamydia Pneumoniae , chlamydiozy... i leczenia...? Bede wdzieczna , za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammajowa Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 25.04.10, 10:46 nie wiem gdzie. moja internistka mówi, że właściwie skuteczna jest tylko rovamycyna. u nas na szczęście wyszła mykoplazma, a nie chlamydia w badaniach. podobno ta łatwiej się leczy. syn dostał sumamed, ja rovamycynę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozzy82 Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 26.04.10, 00:24 A tu , tez mozesz zajrzec , o mykoplasmach : forum.chlamydioza.pl/portal.php Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 26.04.10, 07:18 dzięki ale to było rok temu. przy okazji bardzo uważaj na to, by dawać wystarczające probiotyki przy antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
kozzy82 Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 26.04.10, 17:10 Ok dzieki , bede pamietac...a co mozesz polecic...? -- "Dla przeciwwagi wielu uciążliwości życia niebo ofiarowało człowiekowi trzy rzeczy: nadzieję, sen i śmiech." Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 26.04.10, 21:11 używałam enterol, beneflorę i dicoflor w kapsułkach Odpowiedz Link Zgłoś
kozzy82 Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 29.04.10, 09:59 Dzieki...dobrze wiedziec...a teraz juz zdrowi jestescie...? Jak dlugo leczyliscie sie...? Odpowiedz Link Zgłoś
kozzy82 Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 26.04.10, 17:39 mammajowa napisała: > nie wiem gdzie. moja internistka mówi, że właściwie skuteczna jest tylko > rovamycyna. u nas na szczęście wyszła mykoplazma, a nie chlamydia w badaniach. > podobno ta łatwiej się leczy. syn dostał sumamed, ja rovamycynę. Moge zapytac , przy okazji jakich dolegliwosci i jakich badan wyszly mykoplasmy...? Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Chlamydia pneumoniae/Chlamydioza/Leczenie. 26.04.10, 21:11 badania z krwi na przeciwciała mykoplazmy i chlamydii. chamydia wyszła - a mykoplazma na +. dziecko kaszlało 3 tygodnie po ospie wietrznej i wcześniej anginie. nie mijało mimo leków antyalergicznych. zrobiono rtg i wyszły zmiany charakterystyczne dla zapalenia płuc atypowego. zrobiliśmy badania u mnie i syna bo ja się zaraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś