myszmusia 28.04.10, 10:54 napisane, skończone - z głowy;-) podobno dziwny i nietypowy ale niezbyt trudny, inny niz poprzednie (ten hum. tez został oceniony przez piszacych w duzym stopniu jako inny niz poprzednie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmusia Re: test mat-fiz 28.04.10, 10:59 sory - oczywiscie matematyczno - przyrodniczy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: test mat-fiz 28.04.10, 12:49 zdaniem syna, mniej w nim było matematyki, wiecej chemi. Nie był ponoć specjalnie trudny, mniej wymagał wiedzy jako takiej, bardziej logiki i myślenia - tyle na gorąco od dziecka wiem Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: test mat-fiz 28.04.10, 15:15 A czy są już w necie poprawne odpowiedzi? Jak Waszym dzieciom poszło i jeżeli mogę zapytać czy Wasze dzieci są raczej "humanistami" czy "matematykami"? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: test mat-fiz 28.04.10, 15:32 syn humanista, dobry z biologii i fizyki, nie trawiący geografii (wina raczej po stronie nauczycielki), przeciętny z chemii i matematyki. Test ciut łatwiejszy (zdaniem syna) niż próbny, chyba łatwiejszy niż w latach ubiegłych. Porównywał odpowiedzi (są na stronie gazety) i wychodzi mu w okolicach 35-40, czyli ciut więcej niż na próbnych. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: test mat-fiz 28.04.10, 15:55 odpowiedzi sa na stronie gazety i w kilku innych miejscach juz ale te 100% pewne i z kluczem oceniania beda chyba 10 maja na stronie CKU Córka zdecydowana humanistka:-) oba testy oceniła jako łatwe i oba na powyzej 40 pkt(raczej 45) liczac najbardziej pesymistyczna wersje(nigdy do końca nie wiadomo jak z otwartymi, na ile "w kluczu;-)) tez powiedziłą,że to co jako próbne było pisane było trudniejsze, asame testy trudniejsze niz ich normalne sprawdziany;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: test mat-fiz 28.04.10, 16:00 Pominę szczegóły, ale przez przypadek stałam się posiadaczką testu mat-przyr. (z poprzednich lat? z kursów? - nie wiem) Syn przeglądał je i przy chyba dwóch, a nie wiem czy przeczytał wszystkie powiedział "trudne"...i to mnie trochę przestraszyło. p.s. przy zeszłorocznych dostępnych na gazecie, powiedział "łatwizna".. sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka_s Re: test mat-fiz IP: *.aster.pl 28.04.10, 16:10 Mój syn przyniósł "wieść gminną" ze szkoły, że wczorajszy test był łatwy a dzisiejszy trudny (inny niż zazwyczaj do tej pory). Ale to opinia nauczycieli i 3-klasistów, nie jego własna. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia miał o byc nie 28.04.10, 16:44 ," a same testy t > rudniejsze niz ich normalne sprawdziany;-)" tylko,że sprawdziany trudniejsze niz testy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry:( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.10, 16:47 cyt. "Re: Egzamin gimnazjalny 2010 - część matematyczno Autor: patrycjadere 28.04.10, 16:38 Zgadzam się z poprzednikami! Całe trzy lata uczyłam się pilnie! Zawsze miałam średnią powyżej 5.00. Przed egzaminem kułam jak głupia chodziłam na kurs. Uczestniczyłam w konkursie z biologi i powiem jedno na etapie rejonowym były dużo łatwiejsze pytania niż na tym egzaminie, na kursie nigdy czegoś takiego nie było tym bardziej w szkole. Powiem tylko tyle ZNISZCZYLI MI ŻYCIE, chciałam sie dostać do dobrego liceum ! Edukacja jest dla mnie teraz najważniejsza. Dziękuje serdecznie ludzią, którzy to układali własnie pozbawiliście polską młodzież możliwości konontynuowania nauki !!A tyle się mówi ,, w młodzieży nadzieja'' szkoda że oni zabijają ją w nas" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszmusia Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry: IP: *.lomianki.armasan.eu 28.04.10, 17:08 pod odpowiedziami "gazetowymi" jest juz ponad 900 komentarzy wiekszosc lamentujacych. ALe w sumie skads co roku bierze sie taki niski średni wynik w skali kraju. A to,że gdzies mozna miec 5 na świadectwie to nie do końca miarodajne.Sa miejsca ,ze takie 5 nie wystarczy na 3;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menodo Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry: IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 21:34 Moje dziecko wybieglo z placzem po tescie predyspozycji do dwujezycznego liceum. Wiekszosc przygladajcych sie jej dziewczynek wzruszylo ramionami, bo podobno test byl banalny, aczkolwiek nie dla mojego dziecka; niektore probowaly ja pocieszac na zasadzie coz, nie kazdemu bozia dala tyle rozumu; wymienily sie komorkami i pozapraszaly sie na grono...Z tej kilkunastoosobowej grupy tylko moja corka zdala ten test, w dodatku jako jedna z najlepszych... Stad wniosek - pierwsze odczucia po egzaminach bywaja mylace. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry: 29.04.10, 07:49 co innego pierwsze wrazenie(chociaz lepiej jesli potrafi sie ocenic realnie to co sie napisało) a co innego tak jak w tamtym watku wrazenia juz po zobaczeniu odpowiedzi i porównaniu z własnymi - a tam tych komentarzy juz po sprawdzeniu wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry: 29.04.10, 09:01 Mój syn ocenił test jako "przeciętny', ale odpowiedzi sprawdzać nie chciał, co raczej nie jest dobrym prognostykiem:) Narzekał tylko, ze w dwoch czy trzech pytaniach zawarty był materiał z konca roku, którego jeszcze nie przerabiali - ale twierdzi, ze to akurat ma dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry: 29.04.10, 09:33 ale on przeciez wie,ze ma juz "zaklepana" szkołe i moze do ego podchodzic na duzym luzie, bo tak naprawde wynik mu do niczego nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: młodzież z forum edukacja nie skacze do góry: 29.04.10, 09:38 Jest, bo do państwowych też startuje i jeśli dobrze mu pojdzie, to nie wykluczone , ze pójdzie do państwowego LO. Ale oczywiscie, to inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś