Dodaj do ulubionych

Oilatum Plus - skład

22.03.04, 14:17
Witamsmile
Czy mogłabym prosić kogoś, kto używa płynu Oilatum Plus do kąpieli, o podanie składu i od jakiego wieku można go stosować.
Z góry bardzo dziekujęsmile
Pozdrówkismile
Obserwuj wątek
    • izapema Re: Oilatum Plus - skład 24.03.04, 18:54
      Witaj,
      Ja kapie maluszka 8 miesiecznego w Oilatum Plus od 2 miesiecy, dodaje sie do
      wanienki troszeczke, tylko tyle co na dnie zakretki, czyli jakies 2 ml, i mimo
      to woda jest miekka, pachnie i nie potrzeba zadnych dodatkowych mydel. Sklad
      to : chlorek benzalkonowy, triclosan, parafina ciekla, alkohol oleinowy,
      acetylowane alkohole lanoliny, ester polioksyetyleno-laurylowy, palmitynian
      izopropylu; nie zawiera srodkow zapachopwych i barwiacych ( brzmi grozne, he,
      he, ale dziala) i stosuje sie u niemowlat powyzej 6 m-ca.
      Pozdrawiam
      Iza
      • lch74 Re: Oilatum Plus - skład 25.03.04, 23:14
        Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedźsmile To już wiem, że mogę stosować u swojego maluchasmile Może to zadziała...
        Pozdrówkismile
      • lch74 Re: Oilatum Plus - skład 25.03.04, 23:27
        I może jeszcze przy okazji się zapytam, czy po kąpieli w tym płynie trzeba jeszcze smarować skórę jakimś kremem?
        Pozdrówkismile
        • izapema Re: Oilatum Plus - skład 26.03.04, 07:47
          Witaj,
          Tak, po kapieli stosujemy rewelacyjny krem na bazie owsa, firmy ADERMA, a krem
          to EXOMEGA; mozna go kupic w aptece i stosuje sie dwa razy dziennie na cale
          cialo, jest dosc drogi ale wydajny; polecila mi nasza dermatolog-pediatra; i to
          wszystko , wychodzac na spacerek smarujemy buzie mascia cholesterolowa, ktora
          robi sie w aptekach na recepte.
          Milej kapieli
          Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka