lch74 22.03.04, 14:17 Witam Czy mogłabym prosić kogoś, kto używa płynu Oilatum Plus do kąpieli, o podanie składu i od jakiego wieku można go stosować. Z góry bardzo dziekuję Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izapema Re: Oilatum Plus - skład 24.03.04, 18:54 Witaj, Ja kapie maluszka 8 miesiecznego w Oilatum Plus od 2 miesiecy, dodaje sie do wanienki troszeczke, tylko tyle co na dnie zakretki, czyli jakies 2 ml, i mimo to woda jest miekka, pachnie i nie potrzeba zadnych dodatkowych mydel. Sklad to : chlorek benzalkonowy, triclosan, parafina ciekla, alkohol oleinowy, acetylowane alkohole lanoliny, ester polioksyetyleno-laurylowy, palmitynian izopropylu; nie zawiera srodkow zapachopwych i barwiacych ( brzmi grozne, he, he, ale dziala) i stosuje sie u niemowlat powyzej 6 m-ca. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: Oilatum Plus - skład 25.03.04, 23:14 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź To już wiem, że mogę stosować u swojego malucha Może to zadziała... Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: Oilatum Plus - skład 25.03.04, 23:27 I może jeszcze przy okazji się zapytam, czy po kąpieli w tym płynie trzeba jeszcze smarować skórę jakimś kremem? Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
izapema Re: Oilatum Plus - skład 26.03.04, 07:47 Witaj, Tak, po kapieli stosujemy rewelacyjny krem na bazie owsa, firmy ADERMA, a krem to EXOMEGA; mozna go kupic w aptece i stosuje sie dwa razy dziennie na cale cialo, jest dosc drogi ale wydajny; polecila mi nasza dermatolog-pediatra; i to wszystko , wychodzac na spacerek smarujemy buzie mascia cholesterolowa, ktora robi sie w aptekach na recepte. Milej kapieli Iza Odpowiedz Link Zgłoś