Dodaj do ulubionych

Candida ++ Felix

21.02.11, 09:29
Zwracam się z prośbą do bardziej doświadczonych w tym temacie o poradę. Zrobiłam dziecku badania w lab. Felix - wynik to Candida ++. Z tego co zaoobserwowałam czytając forum taki wynik w Felixie jest dość częsty. Proszę o radę - gdzie mogę go potwierdzić (najlepiej W-wa). Na badania w sumie zdecydowałam się sama - synek ma 3,5 roku, często choruje, ma podkrążone oczy, zgrzyta w nocy z zębami, apetyt średni. Do tego jakieś trzy miesiące temu pojawiły się zmiany na skórze (uda) - do złudzenia przypominajace AZS i nieco delikatniejsze (w postaci lekko zaczerwienionych, suchych, łuszczących się plam na twarzy). Ige ma w normie. Na początku myślałam (lekarze zresztą też tak sugerowali), że to zmiany alergiczne. Wyeliminowaliśmy m.in. kakao, rybę, wszelkie sztuczne barwniki itd. Zaczeliśmy stosować preparaty do skóry alergicznej. Sterydy też - ale tylko raz przez tydzień. W sumie dotychczasowe działania nie przyniosły większych efektów - zmiany raz się zmniejszają, innym razem pojawiają się na nowo i w nowych miejscach.
Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • maman3 Re: Candida ++ Felix 21.02.11, 19:49
      Po co chcesz je potwierdzać? Nie szkoda ci czasu? Jeśli alergię masz wykluczoną, to sprawa bardzo jasna, myslę, że dlatego od rana nikt nie odpisał na twojego posta- dziecko ewidentnie ma robaki, a przy tym uwielbia zakotwiczyć grzybica, która jest dużo łatwiej wykrywalna, niż pasożyty. Moje dziecko miało podobne objawy, zniknęły po akcji odrobaczania i diecie p/grzybiczej. Wrzuć w wyszukiwarkę i poczytaj smile .
      • antyka Re: Candida ++ Felix 21.02.11, 22:15
        Masz wynik czarno na bialym. Objawy + wynik, to czego tu jeszcze szukac?
        Ja bym na Twoim miejscu wybrala sie do najlepszego speca od robali, jakiego znam - czyli do dr. Ozimka.

• najnaa Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 12:18
      Weszłam na to forum przypadkiem, ale widzę że siedzą tu same fanatyczki robaków.
      Przecież dziewczyna nie piszę że dziecko ma robaki tylko grzybice ++ w feliksie zawsze taka wychodzi.
      A wy ją wysyłacie do doktora od robalów, paranoja!
      Jak dla mnie wystarczy dieta i to też nie taka drastyczna, odstawić cukier, mleko i mąkę.

A wysypka na udach zawsze może być z innego powodu np. alergii.
      Mój syn przebadany wszerz i wzdłuż kilkakrotnie na robaki i grzyby i nigdy nic nie wyszło a uda ma zsypane cały czas.
      • antyka Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 12:24
        Nie fanatyczki, tylko w odroznieniu od Ciebie potrafia czytac.

Dziecko ma objawy robaczycy:
        synek ma 3,5 roku, często choruje, ma podkrążone oczy, zgrzyta w nocy z zębami, apetyt średni

A candida tez skads sie bierze nie?
        Dodatkowo nawet w Felixie cos czasem nei wychodzi - mozesz sie nei strzelic z probka w okres rozrodczy dziadostwa.
        Z reszta nie wiadomo, czy kolezanka wysylala szkielka na owsiki.
        • antyka Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 12:24
          I nie zawsze kazdemu wychodzi ++. Nam kilka razy nic nie wyszlo, wiec nie pieprz durnot.
          • najnaa Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 17:49
            tak candida bierze się od robaków hahaha.
            Takie objawy dzieci mają normalnie bez żadnej wyraźnej przyczyny, mój syn miał takie same objawy plus dużo innych. Robaki przebadałam kompleksowo aż 5 razy w przeciągu pół roku i nic nie wyszło. Z czego 2 razy w felixsie. Objawy przeszły same po jakimś czasie, po tym wróciły i znowu przeszły. Dzieci w tym wieku po prostu tak mają.
            Należysz pewnie do tych dziewczyn które we wszystkim widzą pasożyty, dziecko ma katarek to na pewno przez robaki, dziecko ma wysypkę i tez przez robaki itp.
            I jeśli sie wypowiadasz na forum to nie używaj takich słów jak - pieprz, no chyba że masz mały zasób słów i nie potrafisz nic innego napisać.
            • najnaa Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 17:50
              A jeśli chodzi o alergie to u nas w badaniach zupełnie nic nie wyszło, a alergie na białko mleka krowiego ma definitywnie!
              • aga222821 Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 23:15
                mój syn też ma 3.5 roku podkrążone oczy apetyt ma nie zgrzyta zębami ale nie mówi jeszcze zgrzytał w dzien jak emocje wyrażal krostki ma na pupie lokciach nożkach i na dłoniach ma większe w nadgarstach podobno alergia skaza bialkowa od urodzenia mial potem przeszlo teraz na nowo mu wychodzi schodzi itd zrobilam badanie krwi testów nie robiłam alergicznych ani na robaki jeszcze
    • aga222821 Re: Candida ++ Felix 25.02.11, 23:21
      polecam Pani testy alergiczne zrobic a te plamy to mi na skaze bialkowa wyglada syn mial po urodzeniu od mleka ..ale testy wazne tutaj sterydami nie ma co wystarczy oilatum, emolium , linomal, na apteka doz niech pani popatrzy produkty do skóry do smarowania dla dzieci fenistil tez na alergie
    • patysiak Re: Candida ++ Felix 26.02.11, 13:55
      nam w feliksie w czwartek tez wyszly candida ++ u 2 dzieci. straszak ma potwierdzona alergie, mlodsza uczulona na nic nie jest.
      jutro mamy wizyte u dr Ozimka. nie wyobrazam sobie leczyc to na wlasna reke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka