meg.26
21.02.11, 09:29
Zwracam się z prośbą do bardziej doświadczonych w tym temacie o poradę. Zrobiłam dziecku badania w lab. Felix - wynik to Candida ++. Z tego co zaoobserwowałam czytając forum taki wynik w Felixie jest dość częsty. Proszę o radę - gdzie mogę go potwierdzić (najlepiej W-wa). Na badania w sumie zdecydowałam się sama - synek ma 3,5 roku, często choruje, ma podkrążone oczy, zgrzyta w nocy z zębami, apetyt średni. Do tego jakieś trzy miesiące temu pojawiły się zmiany na skórze (uda) - do złudzenia przypominajace AZS i nieco delikatniejsze (w postaci lekko zaczerwienionych, suchych, łuszczących się plam na twarzy). Ige ma w normie. Na początku myślałam (lekarze zresztą też tak sugerowali), że to zmiany alergiczne. Wyeliminowaliśmy m.in. kakao, rybę, wszelkie sztuczne barwniki itd. Zaczeliśmy stosować preparaty do skóry alergicznej. Sterydy też - ale tylko raz przez tydzień. W sumie dotychczasowe działania nie przyniosły większych efektów - zmiany raz się zmniejszają, innym razem pojawiają się na nowo i w nowych miejscach.
Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.