Dodaj do ulubionych

singulair a posiłki

10.03.11, 18:35
Witam mój 2 latek ma podejrzenie astmy i zalecony singulair. W ulotce wyczytałam, że powinno się go podawać co najmniej 1h przed posiłkiem lub 2 godziny po posiłku. Nam lekarz zalecił podawanie w porze wieczorej. Mam pytanie jak to poukładać? Wieczorem przed samym snem młody pije mleko, przed mlekiem dojada jeszcze kolację, trudno mi znaleźć 3h przerwy w posiłkach. Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • yuk-ka Re: singulair a posiłki 14.03.11, 20:34
      Nasza pani doktor alergolog powiedziała, że to nie ma żadnego znaczenia i można podawać bez względu na porę posiłku. Nie wiem czy mam jej wierzyć. Ale podaję singulair małemu przed snem czyli ok. 30 min po kolacji.
      • scharon Re: singulair a posiłki 15.03.11, 06:45
        ja tez podaje po kolacji ,zaraz pzed snem
        Nasza lekarka powiedziala zeby podawac wieczorem , po posilku czy przed nie ma znaczenia
        • beautywomen Re: singulair a posiłki 15.03.11, 16:31
          Również podaję po kolacji...
          Bez znaczenia odnośnie posiłków!
    • dianaro Re: singulair a posiłki 15.03.11, 15:23
      Mój syn brał nieprzerwanie Singulair lub Asmenol od października ubr. do końca lutego 2011 czyli przez 5 miesięcy. Podawałam w ten sposób, że o 16 dostawał spory posiłek (najczęściej zupa lub drugie danie), potem o 18 lek, a o 19 kolejne lżejsze danie, potem ok. 21 kolacja na noc. Jakoś do tej pory udawało nam sie utrzymać ten rytm, czasem w tych porach dawałam synowi jabłko lub lekką przekąskę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka