Dodaj do ulubionych

Alergia na psa? Pomocy!

16.09.11, 12:47
Witam.
Nie wiem co mam myśleć o tych wszystkich testach. Mamy psa, synek ma wysypke i katar. Kiedy jestem u rodziców wszystko mu mija. Robiliśmy mu testy na alergie wziewne i wszystkie wyniki były prawidłowe. Oddałam psa na ponad tydzień wysprzątałam mieszkanie i wszyskto wróciło do normy. Wczoraj pies wrócił a wraz z nim wysypka, katar i kaszel. Mały ma 5 miesięcy czy wyniki testów z krwi w takim wieku są wiarygodne?
Obserwuj wątek
    • alabama8 Re: Alergia na psa? Pomocy! 16.09.11, 14:28
      Testy z krwi robi się wtedy, kiedy trudno jest zdiagnozować co uczula dziecko. Tobie udało się ustalić, że uczula pies. Czego więcej trzeba?
    • domisar Re: Alergia na psa? Pomocy! 20.09.11, 14:48
      Nie są do końca wiarygodne. To znaczy - jeśli w testech nic nie wyjdzie, to wcale nie oznacza, że alergii nie ma (po prostu nie wyszło). Natomiast jeśli coś wyjdzie, to masz pewność, że na to dziecko jest uczulone.
      No cóż. Oddaj pieska w dobre ręce (rodzicom, rodzeństwu, kuzynostwu, znajomym - ktoś na pewno go przygarnie). Zdrowie dziecka najważniejsze!
      Tym bardziej, że zaraz zaczniecie rozszerzanie diety i potem się pogubisz i nie będziesz wiedziała, czy wysypka wyszła po nowym pokarmie, czy po kontakcie z psem. A skoro dziecko ma alergię kontaktową, to jest duże prowdopodobieństwo, że na jakieś pokarmy też zareaguje uczuleniem. Więc żeby się nie wpędzić w błędne koło odizoluj dziecko od psa.
      • chalsia Re: Alergia na psa? Pomocy! 27.09.11, 10:56
        sem. A skoro dziecko ma alergię kontaktową, to jest duże prowdopodobieństwo, że
        > na jakieś pokarmy też zareaguje uczuleniem

w p[rzypadku tego 5-cio miesieczniaka to nie jest alergia kontaktowa na psa, a alergia wziewna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka