iwonaw2 19.07.04, 22:44 Witam, polećcie coś, proszę dla alergików przeciw komarom. W aptece zaproponowano mi jakieś homeopatyczne smarowidło ale nie jestem przekonana. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beaw27 Re: Coś przeciw komarom 19.07.04, 23:44 Stosowałam Moustidose, ale dziecko miało podrażnioną skórę na buźce po tym, więc za radą alergologa nie smaruję już niczym specjalnym na komary, tylko daję 1 tabl. wit.B1 dziennie rozkruszoną w łyżeczce wody do wypicia. Skóra ma ponoć po tym jakiś nieatrakcyjny zapach dla komarów i dają dziecku spokój. Ja osobiście nie czuję tej różnicy, ale komary ponnoć tak. Zresztą odkąd podaję Jej tę witaminę, komar Ją ugryzł tylko raz( a w lesie jest codziennie, gdzie komarow jak wiadomo nie brakuje!)Po ukąszeniu smaruję to miejsce Fenistilem w żelu i przynajmniej się nie drapie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia.d Re: Coś przeciw komarom 20.07.04, 07:29 A ja stosuje taki brzeczyk kupiony w Leroy Merlin (tak się to chyba pisze Podobno wydaje dźwięk odstraszający komarzyce. Na początku byłam sceptyczna (i nadal trochę jestem), ale jak na razie mojego synka jeszcze nic nie ugryzło. Kosztuje toto kilkanaście złotych, więc myślę, że można spróbować. Pozdrawiam Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: Coś przeciw komarom 20.07.04, 09:16 Farmaceutka poleciła Ci pewnie Dapis żel przeciwko i po ukąszeniu komara. U nas działa rewelacyjnie. Byłam z małym ostatnio w lesie. On byl posmarowany ja nie. Ja wyszłam z conajmniej kilkunastoma ukąszeniami a on ani jednego. Po powrocie do domu pożyczałam od niego ten żel po ukąszeniu i przynajmniej nie swędziało... Polecam, spróbuj. Nie jest drogi, a skuteczny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw2 Re: Coś przeciw komarom 20.07.04, 10:43 Wszystkim dziękuję. Chyba skusze się na tą homeopatię i dodatkowo na Vit. B1. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Coś przeciw komarom 21.07.04, 13:41 My też stosujemy Dapis. Działa super Odpowiedz Link Zgłoś
kornak Re: Coś przeciw komarom 28.07.04, 15:10 A u nas Dapis nie zdal egzaminu, dzialal tylko przez kilka minut, gdy zapach byl najbardziej intensywny. Za to Moustidose rewelecyjnie. Smaruje nim i mialenstwo, i siebie. Marta Odpowiedz Link Zgłoś