Dodaj do ulubionych

Coś przeciw komarom

19.07.04, 22:44
Witam,

polećcie coś, proszę dla alergików przeciw komarom.

W aptece zaproponowano mi jakieś homeopatyczne smarowidło ale nie jestem
przekonana.

Pozdrawiam

Iwona
Obserwuj wątek
    • beaw27 Re: Coś przeciw komarom 19.07.04, 23:44
      Stosowałam Moustidose, ale dziecko miało podrażnioną skórę na buźce po tym,
      więc za radą alergologa nie smaruję już niczym specjalnym na komary, tylko daję
      1 tabl. wit.B1 dziennie rozkruszoną w łyżeczce wody do wypicia. Skóra ma ponoć
      po tym jakiś nieatrakcyjny zapach dla komarów i dają dziecku spokój. Ja
      osobiście nie czuję tej różnicy, ale komary ponnoć tak. Zresztą odkąd podaję
      Jej tę witaminę, komar Ją ugryzł tylko raz( a w lesie jest codziennie, gdzie
      komarow jak wiadomo nie brakuje!)Po ukąszeniu smaruję to miejsce Fenistilem w
      żelu i przynajmniej się nie drapie w tym miejscu.
      • lidia.d Re: Coś przeciw komarom 20.07.04, 07:29
        A ja stosuje taki brzeczyk kupiony w Leroy Merlin (tak się to chyba pisze smile
        Podobno wydaje dźwięk odstraszający komarzyce.
        Na początku byłam sceptyczna (i nadal trochę jestem), ale jak na razie mojego
        synka jeszcze nic nie ugryzło.
        Kosztuje toto kilkanaście złotych, więc myślę, że można spróbować.

Pozdrawiam
        Lidka
    • magda-lis Re: Coś przeciw komarom 20.07.04, 09:16
      Farmaceutka poleciła Ci pewnie Dapis żel przeciwko i po ukąszeniu komara. U nas
      działa rewelacyjnie. Byłam z małym ostatnio w lesie. On byl posmarowany ja nie.
      Ja wyszłam z conajmniej kilkunastoma ukąszeniami a on ani jednego. Po powrocie
      do domu pożyczałam od niego ten żel po ukąszeniu i przynajmniej nie swędziało...

Polecam, spróbuj. Nie jest drogi, a skuteczny.
      Pozdrawiam.
    • iwonaw2 Re: Coś przeciw komarom 20.07.04, 10:43
      Wszystkim dziękuję. Chyba skusze się na tą homeopatię i dodatkowo na Vit. B1.

Pozdrawiam

Iwona
      • aniapatryk Re: Coś przeciw komarom 21.07.04, 13:41
        My też stosujemy Dapis. Działa super
        • kornak Re: Coś przeciw komarom 28.07.04, 15:10
          A u nas Dapis nie zdal egzaminu, dzialal tylko przez kilka minut, gdy zapach
          byl najbardziej intensywny. Za to Moustidose rewelecyjnie. Smaruje nim i
          mialenstwo, i siebie.
          Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka