kejt130 02.08.04, 11:36 Jakiś czas temu napisałaś, że dla Ciebie dr Małaczyńska to pomyłka, możesz napisać dlaczego, bo nie wyjaśniłaś Pozdro K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 03.08.04, 00:31 Hej Czekałam na wizytę u niej 3 mies. po to żeby w końcu umówiona na konkretną godzinę spędzić w poczekalni jeszcze 2,5 godz.To na wstępie. Gdy wreszcie udało nam się wejść do gabinetu - dr M wypytywała nas o wiele rzeczy,co chwilę komentując w dość arogancki sposób metody leczenia dr R ( wiesz o kim piszę! ). Wyśmiewała wręcz nasze dotychczasowe postępowanie dietetyczne i pielęgnacyjne oraz zalecenia lekarki. Obejrzała Julię i stwierdziła, że cytuję: " gdyby tak miało wyglądać AZS to ona by zbankrutowała i poszła z torbami, czy coś w tym rodzaju". Na 5 moich zeszytów prowadzonych dzień po dniu od 15.03.03 ( zapisuję tam wszystko, co dziecko je, pije, jakie lekarstwa dostaje i jakie ma objawy+moje obserwacje)nawet nie spojrzała. A właściwie spojrzała...ale z POLITOWANIEM. Negowała wszystko, co robiłam dla dziecka do tej pory. Uznała, że Julia ma skórkę piękną i właściwie nie wiadomo o co mi chodzi. Rozmawiała ze mną jak za przeproszeniem z palantem, który nic nie wie o alergii.Ja przyjęłam taktykę by więcej słuchać niż się wymądrzać, bo w końcu poszłam do SPECJALISTY!!!! i to jej należał się głos. I miałam nadzieję, że to ja się czegoś więcej dowiem. W zamian dostałam zalecenie zmiany Nutramigenu ( który dziecko je od roku) na NAN HA i rozpiskę jak mam go podawać.Poleciła mi również włączyć: MASŁO, JOGURT,MĄKĘ i jeszcze parę ciekawych rzeczy. I jeszcze sprostowanie dla Ciebie i innych, którzy myślą, że poszłam do niej bo byłam niezadowolona z leczenia u dr R. To NIEPRAWDA!! Poszłam tam ponieważ w pewnym momencie leczenia mojego Dziecka miałam wrażenie, że nie robimy postępów tylko jakbyśmy się zatrzymali w miejscu. Chciałam skonsultować się z innym specjalistą " z prawdziwego zdarzenia". Wizyta u dr M. okazała się dla nas porażką i nie wniosła NIC sensownego. Mam nadzieję, że Ty jesteś bardziej zadowolona z leczenia u niej i widzisz zdecydowaną poprawę u swego dziecka.... Ja nadal leczę Dziecko u dr R i nie zamierzam z tej pani doktor rezygnować. Parę razy bardzo nam pomogła prawie w środku nocy na telefon, gdy Julia miała nagle ponad 39 st. gorączki i w ogóle bardzo odpowiada mi jej podejscie do Julii . Gdy z nia rozmawiam podczas wizyty poswieca nam zawsze b. duzo czasu i traktuje mnie jak partnera w rozmowie, który wie już " co nieco " o aleriach i ich mechanizmach a nie jak za przeproszeniem idiotkę, która nie ma o niczym pojęcia. I jest mi naprawdę obojętne, że dr M otwarcie, widząc mnie pierwszy raz na oczy, mówi mi w bezczelny sposób, że nie odpowiada za niedouczenie dr R i jej błędy i informuje z dwuznacznym uśmieszkiem na twarzy, że niby dr R wyleciała od niej z oddziału ( tak jakby to był tylko i wyłącznie JEJ oddział! ) za swój brak kompetencji. Jednocześnie konsultując podczas naszej wizyty 2 inne przypadki i wychodząc jeszcze w trakcie wizyty na oddział.Zostawiam to bez komentarza! Bo i po co! Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 03.08.04, 00:38 I jeszcze jedno: Od razu widać,że dla pani M ważniejszy jest jej prywatny konflikt z dr R niż dobro małych pacjentów.Dla mnie jest to karygodne, żenujące i totalnie sprzeczne z etyką lekarską. Ale to już temat na zupełnie inny wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 08.08.04, 00:50 I co sądzisz o tym kejt??? A jak u Ciebie z leczeniem Martusi? Masz jakieś wymierne efekty u dr M ????? Napisz , jestem ciekawa jak Wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kejt130 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 12.08.04, 21:10 Bardzo dawno u niej nie byłyśmy, prawda jest taka, że sama teraz obserwuję małą i mam wszystkich "specjalistów" w nosie!!! Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 13.08.04, 12:03 To zabrzmiało troszkę jakbyś była rozczarowana leczeniem u "różnych specjalistów' - w tym również i u dr M ! Czy się mylę???? Odpowiedz Link Zgłoś
kejt130 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 13.08.04, 21:34 Niestety, nie ma idealnego specjalisty, to przykre. Nie chodzi o leczenie ale o podejście.Czy ja zbyt wiele wymagam???Jestem już tym wszystkim zmęczona. Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 13.08.04, 23:46 Wcale mnie to nie dziwi! A co Ci najbardziej nie pasi u tych "specjalistów" i u dr M ?? Odpowiedz Link Zgłoś