Dodaj do ulubionych

Do beaw 27- dr Małaczyńska

02.08.04, 11:36
Jakiś czas temu napisałaś, że dla Ciebie dr Małaczyńska to pomyłka, możesz
napisać dlaczego, bo nie wyjaśniłaś
Pozdro
K.
Obserwuj wątek
    • beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 03.08.04, 00:31
      Hej
      Czekałam na wizytę u niej 3 mies. po to żeby w końcu umówiona na konkretną
      godzinę spędzić w poczekalni jeszcze 2,5 godz.To na wstępie.
      Gdy wreszcie udało nam się wejść do gabinetu - dr M wypytywała nas o wiele
      rzeczy,co chwilę komentując w dość arogancki sposób metody leczenia dr R (
      wiesz o kim piszę! ). Wyśmiewała wręcz nasze dotychczasowe postępowanie
      dietetyczne i pielęgnacyjne oraz zalecenia lekarki.
      Obejrzała Julię i stwierdziła, że cytuję: " gdyby tak miało wyglądać AZS to ona
      by zbankrutowała i poszła z torbami, czy coś w tym rodzaju".
      Na 5 moich zeszytów prowadzonych dzień po dniu od 15.03.03 ( zapisuję tam
      wszystko, co dziecko je, pije, jakie lekarstwa dostaje i jakie ma objawy+moje
      obserwacje)nawet nie spojrzała. A właściwie spojrzała...ale z POLITOWANIEM.
      Negowała wszystko, co robiłam dla dziecka do tej pory. Uznała, że Julia ma
      skórkę piękną i właściwie nie wiadomo o co mi chodzi. Rozmawiała ze mną jak za
      przeproszeniem z palantem, który nic nie wie o alergii.Ja przyjęłam taktykę by
      więcej słuchać niż się wymądrzać, bo w końcu poszłam do SPECJALISTY!!!! i to
      jej należał się głos.
      I miałam nadzieję, że to ja się czegoś więcej dowiem.
      W zamian dostałam zalecenie zmiany Nutramigenu ( który dziecko je od roku) na
      NAN HA i rozpiskę jak mam go podawać.Poleciła mi również włączyć: MASŁO,
      JOGURT,MĄKĘ i jeszcze parę ciekawych rzeczy.
      I jeszcze sprostowanie dla Ciebie i innych, którzy myślą, że poszłam do niej bo
      byłam niezadowolona z leczenia u dr R. To NIEPRAWDA!! Poszłam tam ponieważ w
      pewnym momencie leczenia mojego Dziecka miałam wrażenie, że nie robimy postępów
      tylko jakbyśmy się zatrzymali w miejscu. Chciałam skonsultować się z innym
      specjalistą " z prawdziwego zdarzenia".
      Wizyta u dr M. okazała się dla nas porażką i nie wniosła NIC sensownego.
      Mam nadzieję, że Ty jesteś bardziej zadowolona z leczenia u niej i widzisz
      zdecydowaną poprawę u swego dziecka....
      Ja nadal leczę Dziecko u dr R i nie zamierzam z tej pani doktor rezygnować.
      Parę razy bardzo nam pomogła prawie w środku nocy na telefon, gdy Julia miała
      nagle ponad 39 st. gorączki i w ogóle bardzo odpowiada mi jej podejscie do
      Julii . Gdy z nia rozmawiam podczas wizyty poswieca nam zawsze b. duzo czasu i
      traktuje mnie jak partnera w rozmowie, który wie już " co nieco " o aleriach i
      ich mechanizmach a nie jak za przeproszeniem idiotkę, która nie ma o niczym
      pojęcia. I jest mi naprawdę obojętne, że dr M otwarcie, widząc mnie pierwszy
      raz na oczy, mówi mi w bezczelny sposób, że nie odpowiada za niedouczenie dr R
      i jej błędy i informuje z dwuznacznym uśmieszkiem na twarzy, że niby dr R
      wyleciała od niej z oddziału ( tak jakby to był tylko i wyłącznie JEJ oddział! )
      za swój brak kompetencji. Jednocześnie konsultując podczas naszej wizyty 2 inne
      przypadki i wychodząc jeszcze w trakcie wizyty na oddział.Zostawiam to bez
      komentarza! Bo i po co!
    • beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 03.08.04, 00:38
      I jeszcze jedno:
      Od razu widać,że dla pani M ważniejszy jest jej prywatny konflikt z dr R niż
      dobro małych pacjentów.Dla mnie jest to karygodne, żenujące i totalnie
      sprzeczne z etyką lekarską. Ale to już temat na zupełnie inny wątek!
      • beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 08.08.04, 00:50
        I co sądzisz o tym kejt???
        A jak u Ciebie z leczeniem Martusi?
        Masz jakieś wymierne efekty u dr M ?????
        Napisz , jestem ciekawa jak Wam idzie?
        • kejt130 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 12.08.04, 21:10
          Bardzo dawno u niej nie byłyśmy, prawda jest taka, że sama teraz obserwuję małą
          i mam wszystkich "specjalistów" w nosie!!!
          Pozdrawiam
          K.
          • beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 13.08.04, 12:03
            To zabrzmiało troszkę jakbyś była rozczarowana leczeniem u "różnych
            specjalistów' - w tym również i u dr M ! Czy się mylę????
            • kejt130 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 13.08.04, 21:34
              Niestety, nie ma idealnego specjalisty, to przykre. Nie chodzi o leczenie ale o
              podejście.Czy ja zbyt wiele wymagam???Jestem już tym wszystkim zmęczona.
    • beaw27 Re: Do beaw 27- dr Małaczyńska 13.08.04, 23:46
      Wcale mnie to nie dziwi!
      A co Ci najbardziej nie pasi u tych "specjalistów" i u dr M ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka