Dodaj do ulubionych

4,5 miesiaca - czerwone policzki

26.09.04, 15:53
Moja mala (4,5 miesiaca) od kilku dni ma czerwone policzki. Najpierw pojawil
sie maly rumien na jednaj, zniknal, potem na drugiej i tez zniknal. A w tej
chwili ma czerwone oba policzki - ale bez zadnych krostek, tylko lekko
szorstkawe w dotyku.
Czy to moze byc alergia? Na mleko?
Jest karmiona wylacznie piersia, a ja produkty mleczne jem od samego poczatku
i nigdy nic sie nie dzialo. Czyzby wyszlo dopiero teraz?
Czy ktoras z mam ma podobne doswiadczenia i wie co to jest? A moze powinnismy
sie udac do alergologa?
Obserwuj wątek
    • troojka Re: 4,5 miesiaca - czerwone policzki 26.09.04, 16:14
      witaj
      moja 4letnia teraz corcia miala to samo, oprocz policzkow mniej wiecej w 5 miesiacu pojawily sie drobne suche plamy na brzuchu. niczego nie ograniczalam, smarowalam kremem nawilzajacym dla dzieci, czasem znikalo n jakis czas, by potem wrocic i jak miala poltora roku samo przeszlo.
      uwazaj na bialko, ale nie eliminuj zupelnie- sproboj nie pic kilka dni mleka i zobacz efekt. nie odstawiaj nabialu bez potrzeby. do alergologa daleko wink jakby sie skora pogarszala, pojawil sie katar bez preziebienia, kaszel..
      pozdr.
      gosia
      • sdomitrz Re: 4,5 miesiaca - czerwone policzki 26.09.04, 20:41
        U nas takie coś pojawiło się na kilka dni przed wyjściem kolejnego ząbka -
        pojawiało się tyle razy, ile wyszło ząbków smile
        Oczywiście może być inna przyczyna, ale to też trzeba wziąc pod uwagę smile
    • kruffa Re: 4,5 miesiaca - czerwone policzki 26.09.04, 22:13
      Spróbuj nie pic i nie jeść na razie niczego co zawira słodkie mleko lub mleko w
      proszku (zawiarają je prawie wszystkie jogurty). Kefir, masło i biały ser możesz
      jeśc. Smaruj masciami do suchej skóry dla niemowląt i obserwuj. Może tyle wystarczy.
      Dzisiaj już pisałam o takim przypadku. Jak pojawi się cos wiecej - będziesz
      kombinowac co dalej.

Kruffa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka