emrofka Re: AZS - ziola 01.12.04, 09:15 witam, Ja również byłabym zainteresowana i proszę o przesłanie na adres emrofka@interia.pl pozdrawiam Elwira i Julcia (4 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: AZS - ziola 03.12.04, 08:13 Nie moze znalezc tego adresu, wyslalam na konto gazety. K. Odpowiedz Link Zgłoś
agika Re: AZS - ziola 03.12.04, 11:42 poprosze tez na maila gazetowego. Stosujemy kremy (na razie bez kortizonu) ale plamy wciaz widac , choc juz nie takie czerwone i suche. Mpoze po ziolam w ogole przejda. dzieki bardzo Agika , mama Tomcia (15/01/04) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia888 Re: AZS - ziola 03.12.04, 11:51 Czy moglabym prosic o przeslanie raz jeszcze. Juz czytalam wczesniej, ale gdzies zgubilam kopie, a teraz kolezanka mnie prosi. Dzieki. Adres Zosia88@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
eda72 Re: AZS - ziola. przepisy 04.12.04, 21:56 Dostałam dzisiaj te przepisy ziołowe na wysypki alergiczne, jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Podobno dobre są przy różnego rodzaju dolegliwościach skórnych - łagodzą swędzenie. Może komuś się przydadzą. Kąpiele: 1) ziele skrzypu 2) ziele rdestu ptasiego 3) ziele fiołka trójbarwnego 4) koszyczek rumianku Zioła mieszać w równych proporcjach. Przygotowując odwar wziąć 5 łyżek na 2 litry wody. Wlać do wanny z ciepłą wodą. Do picia (dla dziecka powyżej 6. miesiąca życia): 1) kwiat rumianku 20g 2) kwiat i ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Dodawać dziecku po 1 łyżeczce do pokarmu dwa razy dziennie. Do picia (nie mam danych od jakiego wieku): 1) koszyczek rumianku 20g 2) kwiat fiołka trójbarwnego 20g 3) ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Podawać dziecku po 2 łyżki kilka razy dziennie. Dostałam dzisiaj te przepisy ziołowe na wysypki alergiczne, jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Podobno dobre są przy różnego rodzaju dolegliwościach skórnych - łagodzą swędzenie. Może komuś się przydadzą. Kąpiele: 1) ziele skrzypu 2) ziele rdestu ptasiego 3) ziele fiołka trójbarwnego 4) koszyczek rumianku Zioła mieszać w równych proporcjach. Przygotowując odwar wziąć 5 łyżek na 2 litry wody. Wlać do wanny z ciepłą wodą. Do picia (dla dziecka powyżej 6. miesiąca życia): 1) kwiat rumianku 20g 2) kwiat i ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Dodawać dziecku po 1 łyżeczce do pokarmu dwa razy dziennie. Do picia (nie mam danych od jakiego wieku): 1) koszyczek rumianku 20g 2) kwiat fiołka trójbarwnego 20g 3) ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Podawać dziecku po 2 łyżki kilka razy dziennie. Dostałam dzisiaj te przepisy ziołowe na wysypki alergiczne, jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Podobno dobre są przy różnego rodzaju dolegliwościach skórnych - łagodzą swędzenie. Może komuś się przydadzą. Kąpiele: 1) ziele skrzypu 2) ziele rdestu ptasiego 3) ziele fiołka trójbarwnego 4) koszyczek rumianku Zioła mieszać w równych proporcjach. Przygotowując odwar wziąć 5 łyżek na 2 litry wody. Wlać do wanny z ciepłą wodą. Do picia (dla dziecka powyżej 6. miesiąca życia): 1) kwiat rumianku 20g 2) kwiat i ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Dodawać dziecku po 1 łyżeczce do pokarmu dwa razy dziennie. Do picia (nie mam danych od jakiego wieku): 1) koszyczek rumianku 20g 2) kwiat fiołka trójbarwnego 20g 3) ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Podawać dziecku po 2 łyżki kilka razy dziennie. Dostałam dzisiaj te przepisy ziołowe na wysypki alergiczne, jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Podobno dobre są przy różnego rodzaju dolegliwościach skórnych - łagodzą swędzenie. Może komuś się przydadzą. Kąpiele: 1) ziele skrzypu 2) ziele rdestu ptasiego 3) ziele fiołka trójbarwnego 4) koszyczek rumianku Zioła mieszać w równych proporcjach. Przygotowując odwar wziąć 5 łyżek na 2 litry wody. Wlać do wanny z ciepłą wodą. Do picia (dla dziecka powyżej 6. miesiąca życia): 1) kwiat rumianku 20g 2) kwiat i ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Dodawać dziecku po 1 łyżeczce do pokarmu dwa razy dziennie. Do picia (nie mam danych od jakiego wieku): 1) koszyczek rumianku 20g 2) kwiat fiołka trójbarwnego 20g 3) ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Podawać dziecku po 2 łyżki kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
eda72 Re: AZS - ziola. przepisy 04.12.04, 22:00 Zdaje się, że za dużo naklikałam... Odpowiedz Link Zgłoś
eda72 Re: AZS - ziola 04.12.04, 21:57 Dostałam dzisiaj te przepisy ziołowe na wysypki alergiczne, jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Podobno dobre są przy różnego rodzaju dolegliwościach skórnych - łagodzą swędzenie. Może komuś się przydadzą. Kąpiele: 1) ziele skrzypu 2) ziele rdestu ptasiego 3) ziele fiołka trójbarwnego 4) koszyczek rumianku Zioła mieszać w równych proporcjach. Przygotowując odwar wziąć 5 łyżek na 2 litry wody. Wlać do wanny z ciepłą wodą. Do picia (dla dziecka powyżej 6. miesiąca życia): 1) kwiat rumianku 20g 2) kwiat i ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Dodawać dziecku po 1 łyżeczce do pokarmu dwa razy dziennie. Do picia (nie mam danych od jakiego wieku): 1) koszyczek rumianku 20g 2) kwiat fiołka trójbarwnego 20g 3) ziele fiołka trójbarwnego 10g Łyżka ziół na szklankę wody. Podawać dziecku po 2 łyżki kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciaga Re: AZS - ziola 04.01.05, 21:51 jesli jeszcze mozna to tez poprosze adres gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
jagodyipoziomki Re: AZS - ziola 05.01.05, 10:37 Poprosze o rozdzial jagodyipoziomki@gazeta.pl Dziekuje I. Odpowiedz Link Zgłoś