Dodaj do ulubionych

mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obiad

01.10.04, 13:17
Jestem na tym forum od niedawna. Od niedawna zdiagnozowana alergia na mleko
krowie, białko kurze, bylice, marchew no i nie wolno nam selera, pietruszki,
curry. Dominika ma 1,5 roczku.
No i kupiłam dziś mielone z łopatki (indyka nie było!) i chciałam zrobić
gotowane klopsy w sosie koperkowym. Powiedzcie czy mogę??!! Łopataka to
wołowina tak? Mozna czy nie bo już głupieję. Alergo nic nie mówiła o
wołowinie.

Asia
Obserwuj wątek
    • anusiamilusia Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 13:47
      Jeżeli dziecko ma skaze bialkowa to moze mieć też nietolerancje krzyżową na
      mieso wolowe, ja bym mu raczej zrezygnowała. Życze wytrwałosci i szybkiego
      powrotu do zdrowia dla maluchasmile)
    • skarolina Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 14:19
      Zapewne jest to jednak łopatka wieprzowa - raczej nieszkodliwa smile
      • aasik25 Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 14:43
        ufffffffffff Jednak spróbuję. dzięki Skarolino! Oby było wieprzowe smile

całuski
    • magda-lis Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 15:48
      A jak robisz sos koperkowy?
    • kruffa Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 16:13
      Łopatka wieprzowa - dobra rzecz dla alergika smile)) Mniam mniam i nie sucha,
      kliesta. Pewnie że dawaj!!! smile))

Kruffa
    • halina_mama_leny Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 16:17
      Ja moze jestem niezdrowo ortodoksyjna, ale "gotowego" mielonego mięsa mojemu
      uczulonemu na wołowinę dziecku nie podałabym nigdy, niezaleznie czy napisane
      tam jest, że z indyka czy czegokolwiek innego. Jakoś nie wierzę, że ta mszynka
      sklepowa jest myta między mieleniem jednego i drugiego rodzaju mięsa.
    • isma Re: mielone z łopatki NIE? pilne - dzisiejszy obi 01.10.04, 17:43
      Asik, i jak sie obiad udal wink))?

A kupne mielone, to ja faktycznie nie za bardzo, i nie z powodu alergii. Jakos
      trudniej mi swiezosc ocenic, ze sie tak wyraze...
      • aasik25 klopsy się udały 02.10.04, 13:36
        Hej,
        Było tak: klopsy zrobiłam tylko z tego mielonego tzn bez bułki i jajka, dodałam
        tylko zioła prowansalskie, sól i pieprz czarny mielony. Wrzuciłam na gotowaną
        wodę z liściem laurowym i zielem angielskim. Sos się nie udał więc nie będę
        pisać wyszły klopsy w wodzie z koperkiem i mąką wink ale co tam Dominice
        smakowało i nic nie wysypało. A kupa była ok czyli chyba się udało. Hmmm ale to
        może nowy wątek założę 0 tzn chodzi mi o to jaka kupa jest ok.

Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka