Dodaj do ulubionych

Dziwna wysypka

07.01.17, 18:37
Witam. Wie może ktoś z czym związana może być taka wysypka... Po podrapaniu wygląda jak pogryzienie komarów lub jak oparzenie, strasznie swędzi, a w dotyku jest gorące. Proszę o pomoc.

zapodaj.net/634cba3cf8242.jpg.html

zapodaj.net/b63495c3a8db8.jpg.html
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: Dziwna wysypka 07.01.17, 23:16
      Pokrzywka.
      Może być od wszystkiego niestety, od zjedzenia czegoś, dotknięcia, wdychania.
      • mila_1993 Re: Dziwna wysypka 07.01.17, 23:28
        Jakieś leczenie czy co?!?
        • e-kasia27 Re: Dziwna wysypka 08.01.17, 15:04
          W momencie wystąpienia wapno wypić, podwójną porcję, jak nie ma pod ręka, to płaska łyżeczkę sody na szklankę zimnej wody.
          Jakiś lek antyhistaminowy wziąć - Loratadyna, Zyrtek itp.
          Można okład z sody zrobić, może trochę pomoże na swędzenia i nie drapać, bo wtedy więcej histaminy się wydziela i jeszcze bardziej puchnie i swędzi.
          Do alergologa się zapisać i testy skórne porobić: wziewne, pokarmowe, kontaktowe, może wyjdą jakieś uczulenia, to łatwiej będzie dojść od czego się to robi.
          Jedyna rada to znaleźć alergen/y i unikać.
    • pagaa Re: Dziwna wysypka 10.01.17, 08:27

niestety nie mogę odpalić zdjęć u siebie, ale jeśli to pokrzywka, to tak jak pisano, u mojej córki te ż działą podwójna porcja wapna, zyrtec i jeszcze fenistil zel na te największe, co słabiej schodzą, przynosi ukojenie i ładnie zmneijsza. a pokrzywka u mojej córki występuje zawsze przed jakąś grubszą infekcją, wiem wtedy, że zaraz jakieś choróbsko się wykluje, np. przed ospą miała, i innymi wirusowymi uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka