efi1 20.01.05, 13:14 Witam! Jak samemu zrobić kleik ryżowy albo kukurydziany? Małemu (6,5 m-ca) nie smakuje sklepowy, próbowaliśmy Bobovita. Na marginesie nic mu nie smakuje, a wciąż głodny. Bardzo proszę o podpowiedź. Pozdrawiam, Efi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: kleik ryżowy 20.01.05, 13:29 Rozgotowujesz ryż lub kaszę kukurydzianą i w razie konieczności rozdrabniasz np. blenderem. Bobovita to nawet mi nie smakuje - ma jakies dodatki. Może spróbuj Nestle. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
ivonne2 Re: kleik ryżowy 20.01.05, 15:50 Kruffa, a czy takie kleiki ryżowe z owocami to można zrobić na wodzie? A jaką konsystencję. Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: kleik ryżowy 20.01.05, 16:29 ivonne2 napisała: > czy takie kleiki ryżowe z owocami to można zrobić na wodzie? A jaką > konsystencję. Oczywiście, że można na wodzie. A konsystencje taką, jak dziecku pasuje, tu raczej nie ma uniwersalnych reguł, moja córka przez jakiś czas chciała jeść wszystko tak geste, ze nawet zupki słoikowe, "z natury" dość gęste, zagęszczałam kleikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
efi1 Re: kleik ryżowy 20.01.05, 17:43 Wielkie dzięki za szybką pomoc. Dzisiaj synek zje (albo i nie) kleik ryżowy domowej roboty. Pozdrawiam, Efi. Odpowiedz Link Zgłoś