gaga122 25.01.05, 20:49 jaką wodę podajecie swoim pociechom, czy mineralną niegazowaną, czy zwykłą "kranówę".......? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bziuk Re: jaka woda 25.01.05, 22:59 kranówkę? w życiu! ja po tym mam wysypkę! daję "żywiec" pzdr bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: jaka woda 26.01.05, 08:42 Kranówkę przegotowaną w niewielkich ilościach dodaje do zupek, a do mleczka używam Dobrawę, Żywiec albo Mama i Ja Odpowiedz Link Zgłoś
gaga122 Re: jaka woda 26.01.05, 09:20 ja używam zwykłaj kranówy, tylko gotuję 5 minut, moja córcia nie ma po niej wysypki Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: jaka woda 26.01.05, 10:01 Dzieciom - a szczególnie takim jak nasze - zaleca się podawanie wody mineralnej do 3 roku życia. Kranówkę to bym może podawała jak bym mieszkała na mazurskiej wsi i miała wodę z ujęcia głębionwego. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
s1korupka Re: jaka woda 26.01.05, 10:03 Żywiec, ale teraz już ten tańszy-w 5-litrowych butelkach,trochę to droga impreza, bo wychodzi ok. 100 zł. na m-c, ale jakoś jeszcze się boję kranówy... Odpowiedz Link Zgłoś
gaga122 Re: jaka woda 26.01.05, 10:35 wiem, że są takie zalecenia, jakby coś było mojej Natalce po kranówie to na pewno dawałbym jej mineralną, ale jak nic jej nie jest...? a kąpiecie swoje dzieci w przegotowanej wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
s1korupka Re: jaka woda 26.01.05, 10:52 Wiesz, to że nie ma żadnych sensacji żołądkowych to oczywiście b.dobrze, ale woda z kranu zawiera wiele "dodatków", które mogą obciążać np. nerki takiego malucha.Tak jak z warzywami ekologicznymi i rosnącymi przy autostradzie. Od jednej marchewki dziecko się nie rozchoruje, ale jak przez rok będzie jadło taką naszpikowaną metalami ciężkimi, to w przyszłości mogą być tego efekty. Może przesadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: jaka woda 26.01.05, 10:57 Nie chodzi o to czy jest wysypka czy nie. A przynajmniej filtrujesz tą wodę? Bo w W-wie to płynie syf a nie woda z kranów. Czasami potrafią dodać nie wiadomo czego do niej, tak jak rok temu, gdy zwykła kranowka uczulała moją córkę do tego stopnia, że musiłam założyć filtr do pralki. Więc za zdrowa to ta woda nie jest. Sama do picia ją filtruję. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś