Dodaj do ulubionych

Basen a azs.

28.02.05, 21:53
Witam. Bardzo proszę o radę. Wybieramy się z 9 miesięczną córką w góry. W
D.W. w którym zamieszkamy jest basen z chlorowaną wodą. Możemy popływać, czy
baseny przeznaczone dla takich maluchów mają specjalną wodę? Dodam, że mała
ma atopowe zapalenie skóry. Dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
Aga.
Obserwuj wątek
    • mama.misia Re: Basen a azs. 01.03.05, 11:29
      Osobiście nie praktykowałam, bo moja dzidzia nie ma AZS mimo że jest
      alergikiem. Ale moja koleżanka miała dziecko z AZS i chodzi na basen z synkiem
      na kursy pływania od trzeciego m-ca życia (Hubcio ma teraz 1,5 roku) i nie
      miała z tego powodu wiekszych problemów ze skórą (teraz już wszystko minęło u
      małego). Ale z tego co wiem to chlor jest nie za ciekawy i zwykle w brodzikach
      stosowana jest woda ozonowana a nie chlorowana. Z resztą słyszałam, że teraz
      wszystkie pływalnie zaczynaja przechodzić na ozonowanie rezygnując z chloru.
    • dagu75 Re: Basen a azs. 02.03.05, 10:27
      moje dziecko nie ma azs, ale ma zmiany alergiczne na skórze. Wczoraj byłam u
      alergologa i powiedziała, ze teraz w momencie nasilenia zmian mamy nie chodzić,
      ale jeśli dziecko do tej pory chodziło i nie bylo zaostrzenia objawów, to można
      chodzić.
      Może ci to pomoże.
      Daga
    • maya_maya Re: Basen a azs. 03.03.05, 00:16
      Zależy jak bardzo silne są objawy azs. Zdecydowanie woda powinna być ozonowana,
      a nie chlorowana, ale skoro nie masz innej możliwości, to skorzystaj z pierwszej
      lekcji, tyle , że może warto skrócić czas przebywania dziecka w wodzie. A potem
      powiedzą Ci już resztę twoje oczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka