07.03.05, 12:19
Mój synek (10mż) z alergią pokarmową na krowę, jajka i kilka innych pokarmów
nie ma jeszcze ani jednego ząbka. Zaczynam sie trochę martwić, czy nie jest
to konsekwencja dość ograniczonej diety. Ciekawa jestem jak to jest/było u
waszych dzieci. Czy też późno ząbkowały ?
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: Ząbki... 07.03.05, 12:24
      Nie. Znam zdrowe dziecko, któremu pierwszy ząb wyszedł w 13 m-cu. Potem był
      tylko problem, bo wychodziły po kilka na raz. Taki urok.

Kruffa
      • jusiaz Re: Ząbki... 07.03.05, 12:44
        Moja zaczęła ząbkować jak miała 9 m-cy i też się martwiłam, że późno. Teraz ma
        1,5 roku ma 12 zębów i czekam na kły.

Moja niunia Wiktoria
    • maniakow Re: Ząbki... 07.03.05, 13:06
      Moja córka jadła wszystko, gdy wyszedł jej pierwszy ząb (było to przed
      pojawieniem sie alergii, miała wtedy ok. 6 miesięcy). Później pojawiła sie
      pokarmówka - odstawienie mleka, wiele produktów, bo nie byłam w stanie dokryć
      winowajcy smile)). Piła B. Pepti i powoli od początku wprowadzałam jej kolejne
      produkty. Nie wiem czy to ma związek ale na drugiego zęba czekaliśmy 3
      miesiące - wtedy "uporaliśmy się" z alergenami i jak już wszystko było prawie
      ok. (od czasu do czasu próbuję wprowadzić coś nowego do diety) to zęby posypały
      sie jeden po drugim - teraz Emilka ma 4 zęby i idzie piąty smile. Może to od małej
      ilości wapnia w organiźmie?
    • izado Re: Ząbki... 07.03.05, 13:12
      Moje dziecko ma 10,5 m i alergię. Właśnie wychodza jej pierwsze ząbki. Mnie
      pierwsze zęby wychodziły w podobnym czasie, a żadnej alergii nie miałam i nie
      mam smile

Iza
    • agamagda1 Re: Ząbki... 07.03.05, 14:41
      Moja córeczka za 10 dni będzie miała 7 miesięcy, ząbki pojawiły się gdy miała 6
      mies. Karmię ją cały czas tylko piersią (przy mojej bardzo ścisłej diecie),
      dopiero od dwóch tygodni jest spokój z wysypką, wcześniej było bardzo ostro
      (alergolog przepisała nawet steryd, którego ja oczywiście nie użyłam).
      pozdrawiam aga
    • gutekjr Re: Ząbki... 07.03.05, 21:41
      Mojej zdrowej córce pierwszy ząb wyszedł w 10 miesiącu. Teraz ma 2,5 roku i
      16 "kłów". Natomiast młodszej alergiczce wyszły 2 w piątym miesiącu, 2 w
      szóstym, 4 na raz po pierwszych urodzinach i teraz czekamy na kolejne (mam
      nadzieję, że 4 a nie osiem, bo pod palcami czuć 3-ki i 4-ki). Długo karmiłam ją
      tylko piersią, teraz zostało nam wieczorne karmienie, inne mleka są be sad
      Pozdrawiam
      Dorota
    • atopik Re: Ząbki... 08.03.05, 12:53
      Dzięki za Wasze posty..
      Wczoraj bylismy u lekarza - pediatra gastroenerolog. Panią doktor poważnie
      zaniepokoiło duże ciemię i brak zębów, no i przepisała Ossopan. Kupiłam,
      podałam. Dzisiaj synek obudził się z brzydkimi, czerwonymi liszajami na
      nogach ...eh, życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka