Dodaj do ulubionych

Czy herbata moze uczulac???

11.03.05, 09:32
Czy herbata moze uczulac? U nas krew w kupie, sluzowate troche tez. Wprawdzie
nie strasznie duzo ale pasemka. Pilam wczoraj Earl grey z torebki.
Pije tez hippa na laktacje, wapno, jem indyka, buraczki, barszcz, zupe
jarzynowa, ryz, marchewke, jablko i to chyba wszystko.
Obserwuj wątek
    • isma Re: Czy herbata moze uczulac??? 11.03.05, 10:00
      Earl Grey jest perfumowany, bodaj olejkiem z bergamotki ;-(((
    • bzyczek4 Re: Czy herbata moze uczulac??? 11.03.05, 17:22
      Ja bym prędzej obstawiala marchewk i ryż ale najpierw jablko zalezy jeszcze czy
      surowe czy gotowane, piłam ear greja i było ok, zależy też jeszcze ile i jak
      mocnego go pijesz, ale herbate tylko liściaste sypane nie z torebki bo wydaje mi
      się że jest wtedy mocniejsza a tak sama regulujesz ile sypiesz, tak to u mnie
      bylo samej mi się niechciało wierzyć że winowajca jest marchewka czy ryż ale
      jednak jak odstawiłam maloa ma piękną skure ma teraz 5 miesięcy a szukałam przez
      trzy miesiące, ale udało się i teraz się ciesze że nie odpuściłam szukania bo
      już miałam kryzys. Pozdrawiam będzie wszystko ok.
      • io77 Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 16:00
        ok jak odstawie ryz i marchewke to zostanie mi tylko indyk i zupy, bulki
        wedlina.
        Dodam ze miesiac temu nie miescilam sie w zadnie ubrania z przed ciazy teraz
        wchodze w prawie wszystko. Alergia u dziecka to chyba dieta cud dla matki sad
        Dodam jeszcze, ze z zielonych kup wyszlismy nie jedzac nabialu ( i to nic nawet
        w makaronie, ciastkach, krakersach, margarynach...)
        Wiec niewiele rzczy zostaje jeszcze. Krwi tez bylo wiecej przy nabiale.
        Wyglada to tak jakby cos jeszcze bylo alergenem, ale co?
        Ta herbata to byla jedna torebka earl grey. Zadko ja pije. Niepilam bardzo
        dlugo i sprobowalam. wiec moze ona. ale tez dobra chwile nie jadlam buraczkow
        gotowanyh i tez zjadlam (nie mialy zadnych dodatkow typu chrzan ocet)
        Sama nie wiem co jeszcze moze uczulac.
    • aubergine Re: Czy herbata moze uczulac??? 11.03.05, 23:08
      obstawiam hippa na laktacje - granulowane wieloskladnikowe = podejrzane
    • aubergine Re: Czy herbata moze uczulac??? 11.03.05, 23:08
      obstawiam hippa na laktacje - granulowane wieloskladnikowe = podejrzane
      • zuta1 Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 22:34
        Czy dobrze zrozumiałam, że jesz bułki? W nich może być mleko, a poza tym pszenica też źle działa na
        kupki. A wędliny sklepowe?
        • io77 Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 22:43
          wiec jakie pieczywo kupowane najlepsze?
          raczej piec nie bede..
          slyszalam juz rozne opinie na temat tych bulek... sama nie wiem
          • sta.ania Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 22:46
            mnie polecono żytnie na zakwasie i tak się trzymam
            • io77 Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 22:48
              ale kupujesz?
            • io77 Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 22:48
              a jakie objwy alergi byly?
              • sta.ania Re: Czy herbata moze uczulac??? 12.03.05, 22:54
                kupuję. Skorne -na czole i skroniach póżniej na brzuszku i udzie
            • halina_mama_leny Re: Czy herbata moze uczulac??? 13.03.05, 17:24
              sta.ania napisała:

> mnie polecono żytnie na zakwasie i tak się trzymam
              Ja bym jednak przestrzegała przed bezkrytycznym przyjmowaniem, że jak zytni na
              zakwasie, to od razu cacy. Pierwsze primo, "żytni" rzadko jest czysto żytni,
              więc jeli komuś zależy na ograniczeniu glutenu, to moze to być nieco chybione.
              A drugie primo wink to na zakwasie to wcale nie znaczy, że bez mleka. Z właszcza
              jakies wynalazki z "wiejski" czy "chłopski" w nazwie lubią mieć dodatek
              serwatki czy kefiru, a na zakwasie sa niewątpliwie. Już nie wiem po raz który
              polecam znalezienie jakiejs piekarni w poblizu czy tez sklepu ze sporym wyborem
              pieczywa, w w którym łatwo zidentyfikowac pochodzenie tego chleba, i gruntowne
              przesłuchanie (przez telefon na przykład) technologa w takiej piekarni. Ludzie
              juz mają jaka taką świadomośc alergii i raczej są pomocni. Pytanie pani
              sprzedającej przewaznie ma mniej więcej taki sens jak próba rozróżnienia "na
              oko", w którym chlebie jest leko, a może nawet mniejszy..
    • bzyczek4 Re: Czy herbata moze uczulac??? 13.03.05, 15:36
      ja jem tylko chleb na naturalnym zakwasie mozna kupić normalnie w sklepie ale
      nie karzdym, wybrane wędliny raczej tylko szynki gotowane bez żadnych dodatków
      no i ostatnio stosuje oliwe tak że mała toleruje spokojnie potrawy smazone na
      niej to mnie ratuje bo moge urozmaicić posiłki, oprócz tego mała juz toleruje
      również jak zjem kalafiora, brokuły jak wcześniej odgotuje zanim zmieszam np. w
      salatce z kurczakiem na patelni, polecam ci równiez ciasto drożdżowe na oliwie
      znajdziesz na : www.wyprawka.pl/alergie/#start mi sie przydał a i po
      hipie mała też wysypalo ogólnie źle reaguje na rumianek to u mnie, ale na
      szczęście ostatnio mija mam narazie nadzieje na dłużej pozdrawiam
    • aggula Re: Czy herbata moze uczulac??? 13.03.05, 19:50
      herbara Earl grey swoją drogą (aromaty) ale hippowska herbatka na laktację
      zawiera laktozę... też się na nią nadziałam, ja na super diecie a tu cichcem
      laktoza sobie do mleczka płynie...

a co do chudnięcia... od miesiąca już nie karmię a przytyć wciąż nie mogę.
      Jakieś czary? Wróciłam do wagi tak mniej więcej z pierwszej liceum.
      Aga
      • agi777 Re: Czy herbata moze uczulac??? 13.03.05, 20:04
        Ja bylabym ostrozna z ciastem drozdzowym. moj synek jest uczulone wlasnie na
        drozdze...miedzy innymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka