anula33 19.04.05, 08:45 Czy ktoś używał maść z silikonem, clobase, wit a i kwasem bornym (chyba nic wiecej nie było w składzie)? Mnie przepisała doktor Kagan-Grzesiak. Kosztuje ok65 zł i to mnie trochę przystopowało. Anula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: maść z silikonem 19.04.05, 10:11 na kosmetykach dziecinnych i pielęgnacji skóry dziecka ostatnio jest dużo wątków na temat kwasu bornego. rozporządzeniem Rady Ministrów z roku 2002 jest on zakazany do używania u dzieci poniżej 3 roku zycia. nie używaj tego specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: maść z silikonem 19.04.05, 11:24 a dla kogo ta masc? kwas borny podraznia, nawet nie wiem, czy nie jest dla maluszkow toksyczny. silikon wygladza skore, ale ja bym takiej masci dziecku nie dala... Odpowiedz Link Zgłoś
anula33 Re: maść z silikonem 20.04.05, 10:48 Dla 20 mesięcznego dziecka. Wiem, ze kwasu bornego jest bardzo mało. Anula Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: maść z silikonem 20.04.05, 11:02 nie ma mało, nie powinno go być wcale. żadna ilośc nie jest dopuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: maść z silikonem 20.04.05, 11:12 jesli bardzo malo, to bym kilka dni cienko posmarowala, az zmiany na skorze troche "zmiekna" - bo oczywiscie na cale cialko to przegiecie. Jeremiemu smarowalam mascia z kwasem bornym jak byl bardzo maly i bylo bardzo zle i nic mu nie jest ale oprocz tego ze ten borny jest toksyczny to moze podrazniacwiec krotko, cienko i ostroznie Odpowiedz Link Zgłoś